10 tips voor water met een twist!

10 tips voor water met een twist!

Met deze temperaturen is goed drinken extra belangrijk. We weten allemaal dat water het beste is, maar het is niet altijd het meest verrassende drankje. Tot nu! Vul je flesje, karaf of glas en probeer deze 10 heerlijke smaken eens uit. Lekker en het ziet er ook nog eens gezellig uit in je glas. Welke smaak is jouw favoriet? We vonden deze tips op de website van de Maag Lever Darm Stichting.

10x water, maar dan anders

  • Houd je van kaneel? Voeg eens een kaneelstokje toe aan je glas water. Wil je helemaal het gevoel van appeltaart evenaren? Dan kun je ook voor wat extra effect nog een schijfje appel toevoegen. Een traktatie!
  • De smaak van vers fruit. Pak wat fruit dat je lekker vindt, pers het en gebruik het sap om het water wat zoeter te maken. Je kunt naar hartelust varieren met bijvoorbeeld appel, framboos, peer of aardbei. Kan allemaal! In plaats van sap kun je ook schijfjes fruit toevoegen. Dat ziet er ook nog eens heel gezellig uit in je glas of karaf.
  • Vers muntwater. Wie is er tegenwoordig niet bekend mee? Een paar verse muntblaadjes toevoegen aan je water is heerlijk verfrissend. Je maakt het extra lekker met wat schijfjes citroen en/of komkommer. En als je die munt dan toch in huis hebt kun je ze ook lekker in je thee doen, met natuurlijk wat honing.
  • Fijn trio van: gember, komkommer en citroen. Deze smaken combineren heerlijk met elkaar: de licht frisse smaak van komkommer, de zachte smaak van gember en het dorstlessende van citroen.
  • Bevroren mandarijnen in je glas of flesje. Pel een mandarijn en vries alle losse schijfjes in. Zodra ze bevroren zijn voeg je ze toe aan je water. Een bijzondere bijsmaak.
  • Nog een fijn trio: basilicum, aardbeien en citroen. Aardbeien en basilicum zijn een hele goede combinatie. De citroen voeg je toe voor het zure en frisse tintje. Drink het wel snel op, anders worden de aardbeien papperig.
  • Het Midden-Oosten in je glas boots je na door een paar druppels rozenwater met schijfjes komkommer toe te voegen.
  • Misschien niet voor de hand liggen, maar de combinatie van sinaasappel en koriander is het proberen waard. Verrassend, maar lekker!
  • Rozemarijn en grapefruit is ook een verrassend duo. De combinatie van kruiden en het het zure en bittere van de grapefruit zorgt voor een heerlijke combinatie.
  • Chili met mango voor een beetje pit. Met een paar schijfjes chilipeper en daarbij wat stukjes eetrijpe mango heb je het laatste pittie en verrassende duo om mee af te sluiten.
eZine gezondheid

Pensioen eZine Gezondheid

> Download het magazine