5 originele uitjes voor de herfstvakantie

5 originele uitjes voor de herfstvakantie

De herfstvakantie staat voor de deur! Er worden vaak extra leuke dingen georganiseerd in deze periode. Leuk om met de kleinkinderen te doen of gewoon om zelf naar toe te gaan. Deze uitjes zijn namelijk leuk voor jong én oud(er).

Hans en Grietje in Zeewolde

Midden in de polder bij Zeewolde vind je dit magische pannenkoekenhuis. En magisch is het. Want terwijl je eet bewegen de stoelen, komen de plafonds omlaag en speelt de heks op het orgel. Kortom, een geweldig uitje voor jong en oud. Let wel op dat je reserveert, want het is er (zoals je na het lezen hiervan wel begrijpt) vaak druk!

Oudhollandse Kermis, Zuiderzee Museum in Enkhuizen

We blijven nog even in de voormalig ZuiderZee en geven als tip de Oudhollandse kermis die is opgesteld in het buitenmuseum van het Zuiderzee Museum. Geniet van de verschillende, gratis kermisattracties uit de jaren twintig, zoals de zwanenzweefmolen, luchtschommel en de kop van Jut. En vergeet niet om een lekkere suikerspin of zak popcorn te nemen. Doordeweekse dagen is er ook een poppenkastvoorstelling op gezette tijden. De Oudhollandse kermis is te bezoeken van zaterdag 19 tot en met zondag 27 oktober.

Dino’s in het donker, Zwolle

Wie op zoek is naar een beetje spanning en sensatie kan terecht bij Dinoland in Zwolle. De grote dino’s die je door het hele park vindt worden in de herfstvakantie (16 oktober t/m 27 oktober) ook nog eens sfeervol verlicht. De rookmachines zorgen voor nog wat extra spannende effecten. Verder vind je in het park zowel binnen als buiten allerlei attracties en speeltoestellen in dinostijl. Vertel, heb jij wel een frietjes in de vorm van dinosaurusklauwen gegeten?

Week van Landschap (elke provincie)

Genieten van de herfst. Dit kan volop tijdens de week van het landschap (12- 27 oktober). De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers de natuur is. Ze organiseren themadagen zoals een paddestoelendag, wandel-, vaar- en fietstochten, streekmarkten en nog veel meer. Via de website van weekvanhetlandschap.nl kun je naar de provincie van jouw keuze gaan om te kijken wat er te doen is.

Riddertoernooi, Slot Loevestein (Noord-Brabant)

In de schoolvakanties is er erg veel te doen op Slot Loevestein. Je beleeft er de geschiedenis in het echt en komt te weten hoe ridders, gevangen en soldaten vroeger leefden. Het hoogtepunt is het Riddertoernooi dat plaatsvindt op 19 en 20 oktober.

Wil je meer tips voor activiteiten? Waar je bovendien met korting naar binnen kan als senior? Lees dan eens ons artikel over 65+ voordeeltjes op een rij.