5 Redenen waarom het heerlijk is om met pensioen te zijn

5 Redenen waarom het heerlijk is om met pensioen te zijn

Ben je met pensioen of ga je binnenkort met pensioen? Dan ga je een prachtige tijd tegemoet. In dit artikel zetten we vijf veelgehoorde voordelen van deze nieuwe levensfase voor je op een rij.

1) Een zee van tijd

Tijd is tijdens het werkzame leven vaak een beperkende factor. Zodra je met pensioen bent is deze beperkende factor opgeheven. Tijd is geen belemmering meer maar biedt je juist volop kansen, hoewel dit in het begin ook als een bedreiging kan voelen. Zorg er dus snel voor dat je een manier vindt om de zee van tijd in te zetten als je beste vriend. Dan is deze zee van tijd een ultiem gevoel van vrijheid. Eindelijk de hobby’s oppakken waar je jarenlang niet aan toe kwam, eindeloze wandelingen maken, tijd om vrienden of kleinkinderen te bezoeken en om steden te leren kennen die je nog nooit hebt bezocht.

2) Geen druk om te presteren

Hoe leuk je je baan ook vindt, werken voelt toch vaak als een verplichting. Je zult toch verantwoording moeten afleggen aan je leidinggevende, doelen moet behalen, aanwezig moeten zijn. Dit allemaal om te zorgen dat je elke maand kunt leven en genieten van je salaris. Als je stopt met werken valt deze druk weg. Je hoeft geen promotie meer te maken, deadlines te halen en niet meer van maandag tot en met vrijdag op kantoor te zijn. Uit onderzoek blijkt dat wat gepensioneerden het meeste waarderen aan hun pensioentijd is het feit dat ze vrij zijn van stress.

3) Tijd om te niksen

Maar vergeet vooral niet, dat nu juist niks meer moet! Als je juist nog even niet weet wat je wilt doen ja pensioen dan is dat ook helemaal goed. Zoek het rustig uit en doe gewoon even helemaal niks. Dan merk je vanzelf of je daar gelukkig van wordt en wanneer je (misschien) juist wel zin krijgt om nieuwe dingen te ondernemen. Dus ga lekker in de tuin zitten, een boek lezen of naar de televisie staren. Droom lekker weg en geniet van het niks doen

4) Verbreed je horizon

Met pensioen gaan kan zo’n gevoel van vrijheid geven dat je zin krijgt in nieuwe ervaringen. Het maken van de reis die je altijd al had willen maken, het schrijven van een boek of het volgen van een studie die totaal anders is dan de kennis en ervaring die je tot nu toe hebt opgedaan. Of het doen van vrijwilligerswerk in een hoek waar je nog niet actief bent geweest. De mogelijkheden zijn eindeloos, kriebelt het al bij jou?

5) Werken voor plezier

Gepensioneerden die na hun pensioen blijven werken, doen dat vaak omdat dit hen plezier geeft. De financiĆ«le prikkel is voor deze groep niet de voornaamste motivatie om te blijven werken, maar het feit dat ze actief willen blijven na hun pensioen. Ook wordt werken na pensioen heel anders ervaren, omdat er geen sprake meer is van prestatiedruk en ze minder verantwoordelijkheden hebben. 

Waar geniet jij het meeste van, nu je met pensioen bent? 

Pensioen eZine
Tijd

> Download het magazine

eZine tijd