5x hierom is het fijn om in het voorjaar met pensioen te gaan!

5x hierom is het fijn om in het voorjaar met pensioen te gaan!

1. Mooi weer maakt vrolijk

Vooral voor de mensen die zich stiekem wel een beetje zorgen maken over de hoeveelheid vrije tijd die ze krijgen is het lekker om in het voorjaar met pensioen te gaan. Zo benut je optimaal het voordeel van de langere en zonnige dagen. Je voelt je een stuk vrolijker en hebt vaak meer energie om eropuit te trekken.

2. Vakantiegevoel+

Wij weten best dat je pensioentijd geen lange vakantie is. Maar het is toch wel erg lekker om je pensioentijd met dat gevoel te beginnen. Zo kun je op een positieve manier alvast wennen aan de impact van vrije tijd op je dagelijkse leven. Maar beloof ons wel dat je ook alvast vooruit kijkt naar je bezigheden in de herfst en winter. Dit om te voorkomen dat je alsnog in de valkuil van ‘een lange vakantie’ trapt en jezelf geen doelen stelt.

3. Zoveel te doen 

In de lente en zomer is er nu eenmaal vaker iets te doen dan in de wintermaanden. Van wandel- en fietstochten tot leuke festivals en evenementen. Je agenda is snel gevuld in deze periode. Een fijne bijkomstigheid voor iemand wiens agenda door het wegvallen van de werkweek praktisch blanco is. 

4. Eropuit met anderen

Mensen voelen bij mooi weer vaker de behoefte om erop uit te gaan en nemen ook vaker eens een dagje vrij (als ze nog werken). Perfecte omstandigheden voor een kersverse pensionado die zijn sociale netwerk goed bij moet houden. Of juist nieuwe mensen wil leren kennen. Dus bel je vriendin voor een uitje, je kinderen voor een dagje dierentuin of schrijf je in voor een leuke buitenschilder cursus of georganiseerde wandeltocht. Een echte win-win!

5. Op vakantie ‘zonder einde’

Voor veel mensen is de zomervakantie het hoogtepunt van het jaar. Met het vliegtuig, de camper of je favoriete stek op de Veluwe. En het allerleukste is dat er deze keer geen maximum van 2 of 3 weken door je werkgever gesteld wordt. Nee, je kan zelf bepalen wanneer jij je spullen weer inpakt voor de terugreis.

Wanneer ging jij met pensioen?

Pensioen eZine
Tijd

> Download het magazine

eZine tijd