60-plussers schitteren op het scherm

60-plussers schitteren op het scherm

Senioren nemen een steeds grotere rol in op televisie en op het bioscoopscherm. En dat is maar goed ook, want we zijn nog lang niet uitgespeeld.

60-plussers schitteren op het scherm

Zoals het populaire televisieprogramma The Voice Senior bewijst: ouderen schitteren meer dan ooit op het scherm. Was eerder het beeld in de media erg eenzijdig gevuld met jonge mensen, tegenwoordig zie je steeds meer programma’s en films voor en door ouderen. En dat is mooi nieuws voor ons 60-plussers. Want ook al worden we ouder, we zijn nog lang niet uitgespeeld. Deze films en televisieprogramma’s met ouderen in een glansrol moet je zeker zien!

Televisie

Baardmannetjes Omroep Max: Inmiddels al aardig bekend bij een groot publiek: het televisieprogramma Baardmannetjes waarin Hans Dorrestein en Nico de Haan vogels spotten. Flora en fauna, maar bovenal de chemie tussen deze schrijver en vogelkenner zorgen voor prachtige verhalen en heerlijke humor.

Hotel Romantiek: Romantiek en liefde is van alle leeftijden. Het televisieprogramma Hotel Romantiek doorbreekt gelukkig het vooroordeel dat een bruisend liefdesleven alleen voor de jongeren is weggelegd. In het programma gaan twaalf alleenstaande vrouwen en mannen van 60 jaar en ouder onder leiding van de presentatoren op reis om elkaar beter te leren kennen. Wie het programma heeft gemist, kan het terugkijken op NPOstart.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen: Ook in een verzorgingshuis is er volop leven in de brouwerij. Want waarom zou je als oudere achter de geraniums gaan zitten wachten op het einde? Hendrik Groen richt samen met andere bewoners van het verzorginghuis rebellengroep Omanido op (Oud Maar Niet Dood). Een allesbehalve ingedutte serie.

The Voice Senior: Senioren zijn alive ’n kicking op het podium. In vier weken streden 60-plus zangers om de eerste plaats van The Voice Senior. Resultaat was een spannende wedstrijd met prachtige performances.

Films

The Children Act (2018): In welke film Emma Thompson ook verschijnt, ze staat garant voor ijzersterke acteerprestaties. Zo ook in het gloednieuwe The Children Act waarin de bijna 60-jarige actrice een rechter speelt die een wel heel lastig dilemma voor de kiezen krijgt. Een 17-jarige jongen ziet vanwege zijn religieuze overtuigingen af van medische hulp en zal daardoor sterven. Wat weegt voor rechter Fiona zwaarder: het recht op leven of het recht op vrije wil? Nu te zien in de bioscoop.

Beginners (2010): Hoe oud of jong je ook bent, je kunt altijd opnieuw beginnen. Oliver’s vader (Christopher Plummer) komt na het overlijden van zijn vrouw op 75-jarige leeftijd uit de kast. Ook Oliver (Ewan McGregor) zelf ontdekt steeds beter wat hij wil in een relatie. De zoektocht naar geluk gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.

Invictus (2009): De inmiddels 81-jarige Morgan Freeman weet niet van ophouden. In 2009 vertolkte hij de rol van Nelson Mandela in de film Invictus, waarvoor hij genomineerd werd voor een Oscar. Nog steeds is de charismatische acteur te zien op het grote doek.

Jiro dreams of sushi (2011): Ook op je 85e kun je een hoog aangeschreven sushirestaurant in Tokyo runnen. In deze documentaire volgen we de sushichef Jiro. Voor Jiro is sushi meer dan eten bereiden. Het is Zen. In de herhaling vindt de sushimeester steeds weer de aandacht om scherp te blijven in het moment. Prachtige documentaire die eten tot hogere kunst verheft.

Wat is jouw lievelingsprogramma of –film? Leuke tips zijn altijd welkom! Laat het ons weten op facebook of door ons contactformulier in te vullen.