Bedankjes afscheid werk; leuk, creatief en zonder gedoe!

Bedankjes afscheid werk; leuk, creatief en zonder gedoe!

Als jij binnenkort met pensioen gaat, neem je niet alleen afscheid van je baan maar ook van je collega’s. Als je je collega’s bij je vertrek wilt bedanken met een aardigheidje ben je hier op de juiste plek. Doe een paar leuke ideeën op en geef je collega’s een blijvende herinnering.

Bedankjes afscheid werk; morgen bedank jij mij!

Hebben jouw collega’s een afscheidsfeestje voor jou georganiseerd en verwacht je dat het een wilde avond wordt? Dan kun je daar leuk op inspelen met het bedankje voor het afscheid op je werk. Haal een flesje water en bevestig er een kaartje aan met twee paracetamols en de tekst: “bedankt voor vanavond en de afgelopen jaren. Neem dit cadeau mee naar huis en jij bedankt mij morgen!” Je kunt ook een eigen etiket voor het flesje of meerdere flesjes water maken met daarop de tekst “kater water”.

ebundel Gedichten

> Download de bundel

pensioen gedichten

Kleine bedankjes afscheid werk; pot met drop voor je collega-snoepkonten

Zijn jouw collega’s gek op snoepen? Gaat er rond een uurtje of vier bijvoorbeeld regelmatig iets lekkers rond? Dan kun je overwegen een goedgevulde pot met snoep achter te laten als blijvende herinnering. Aan de pot kun je een kaartje bevestigen met de tekst “het zit d’rop”. Een niet al te duur cadeau en toch grappig door de woordspeling.

Als je liever geen gezamenlijk cadeau geeft maar al je collega’s een persoonlijk bedankje wil geven, maak dan voor elke collega een eigen zakje/potje drop. Als je geen zin hebt in gedoe dan kun je gewoon kleine zakjes drop kopen en daar een kaartje aan vast maken. Maak hiervoor een gaatje in een hoekje van de zak drop met behulp van een perforator. Hier kun je dan vervolgens een kaartje aan vast maken met op de voorkant de tekst het zit d’rop en aan de achterkant eventueel nog een persoonlijk woordje.

Als je zin hebt om te knutselen, dan kun je doorzichtige zakjes kopen bij een hobbywinkel en deze vullen met dropjes. Vervolgens niet je het zakje dicht samen met een kaartje met jouw tekst. Je kunt in plaats van één grote snoeppot voor alle collega’s ook kleine potjes met dropjes vullen. Zo kan je voor elke collega een eigen snoeppot maken.

Je kan zelf labels maken om aan je potjes of zakjes te bevestigen, maar op het internet zijn ook labels te vinden die je kunt downloaden. Zoek in Google bijvoorbeeld op “het zit d’rop sticker voor een aantal varianten die je alleen nog hoeft te printen.

Vind je de tekst het zit d’rop niet passend voor jouw afscheid op werk? Dan kun je ook kiezen voor een snoeppot gevuld met berensnoepjes en vervolgens de tekst ik vond het berengezellig op een kaartje toe te voegen.

Bedankjes afscheid werk; potje janken!

Ga je met pensioen of neem je om een andere reden met pijn in je hart afscheid van je collega’s? Dat wordt waarschijnlijk een potje janken! Wil je jouw collega’s ook duidelijk maken dat jij hen gaat missen? Vul dan een jampotje met water. Plak vervolgens een etiket op de buitenkant met de tekst “potje janken met tranen van verdriet”.

Over de deksel kun je vervolgens een doekje vastmaken zoals bij ouderwetse potten met jam. Dit doekje zet je vast met een stukje draad. Aan dit draadje kun je nog een kaartje bevestigen met de tekst “smart lapje”. Daarmee is je potje janken helemaal af.

Bedankt dat jij mij liet groeien!

Heb jij veel geleerd op je werk? Bijvoorbeeld omdat jij tijdens je stage veel hebt geleerd van je begeleiders? Of ga je met pensioen en heb je het gevoel dat je veel te danken hebt aan de collega’s met wie je hebt samengewerkt? Kortom: hebben jouw collega’s een beetje bijgedragen aan wie jij nu bent? Dan kun jij daar naar verwijzen in de bedankjes voor het afscheid op je werk.

bedankjes afscheid werk

Voor dit cadeautje heb je zakjes met plantenzaadjes nodig. Je kunt deze onder andere bij het tuincentrum krijgen. Aan het zakje bevestig je vervolgens een kaartje met de tekst bedankt dat jij mij liet groeien. Je kunt hiervoor een gaatje maken met een perforator in een hoekje van het zakje en daar vervolgens het kaartje aan bevestigen. Het enige risico is echter dat de zaadjes dan via het gaatje uit het zakje kunnen vallen. Beter is dus om de zakjes met plantenzaadjes te voorzien van een extra verpakking.

Hierbij kun je denken aan plastic verpakkingszakjes die je bij de hobbywinkel kan kopen. Zo kun je nog wel zien wat het verband tussen het kaartje en het cadeautje is. Verwacht je dat jouw collega’s geen groene vingers hebben, dan kun je deze boodschap ook overbrengen aan de hand van bijvoorbeeld een meetlint.

Bedankjes afscheid werk; het is zuur dat ik moet gaan

Ga je met pensioen, maar doe je dat met lichte tegenzin omdat je werken eigenlijk veel te leuk vindt? Dan kun je jouw collega’s allemaal een flesje azijn geven waaraan je een kaartje bevestigt met de tekst “het is zuur dat ik moet gaan”. Je kan hiervoor naar een speciale olie- en azijnzaak gaan. Daar kun je kleine flesjes azijn kopen en kun je zelf kiezen welk type azijn. Je kunt voor een zure variant gaan omdat dit past bij je tekst, maar je kunt natuurlijk ook voor iets gaan wat je collega’s waarschijnlijk een keer met plezier gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een klein flesje balsamicoazijn.

Laatste tip; stukje ontspanning!

Heb je jarenlang een vrij hectische baan gehad? Of kwamen jouw collega’s regelmatig bij jou hun hart luchten over de stress op werk? Dan kun je hen als grapje een beetje ontspanning cadeau geven. Het enige wat je nodig hebt is bubbeltjesplastic. Dit knip je vervolgens in kleine stukjes en stop je in doorzichtige zakjes. Vervolgens bevestig je een label met de tekst “stress verlichting. Gebruiksaanwijzing: laat drie bolletjes stress verlichting knappen per vier uur.”

Heb jij nog leuke, creatieve of grappige ideeën voor bedankjes voor het afscheid op werk? Deel hieronder jouw suggesties. In ons artikel ‘Afscheidscadeau collega; zo sla jij de spijker op de kop!’ geven we meer voorbeelden over afscheidscadeaus en in het artikel: ‘Afscheid collega. Zo wordt het een gezellig, leuk en origineel vertrek’ lees je alles over wat er bij het vertrek komt kijken.

Tips voor je laatste werkdag

Je neemt afscheid van je werk en je collegas en wilt hen daarom graag op een leuke manier bedanken. Of je wilt dat ze later nog eens aans aan je terug denken. Je kunt heel veen inspiratie voor cadeaus online vinden, zoals op Leef Je Pensioen. Vergeet ook niet een mooie bedankspeech te geven. Die hoeft niet perfect te zijn, als de woorden maar uit je hart komen.

Collega met pensioen?

Waar moet je rekening mee houden als een collega met pensioen gaat? Belangrijk is het om te weten wat voor ‘afscheid’ bij je collega past. Houdt hij of zij van een feestje of past een rustigere borrel beter? Dit geldt ook voor het cadeau en de afscheidsspeech, pas het aan op de wensen van je collega die afscheid neemt.

Tips voor een goede afscheiddspeech

Hoe zorg je voor mooie woorden tijdens het afscheid van een collega? Deze moet vooral rechtdoen aan wat iemand in al die jaren heeft gepresteerd. Een speech mag ook zeker grappig zijn als je weet dat je college dit kan waarderen. Wel moet je bedanken dat de speech recht moet doen aan de werkkwaliteiten en prestaties van de alle jaren die hij of zij zich heeft ingezet.