Column: belevingsbeeld

Column: belevingsbeeld

Hoe kom jij deze toch wel lastige coronatijd door?

Soms moet je creatief denken of dingen toch maar los laten, want verder kunnen we er niet veel aan doen.We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Dit zorgt voor hele mooie, maar ook bijzondere situaties.

Al met al mag ik niet mopperen want wij zijn al maanden op de verenigingscamping. We reizen één keer per week naar huis voor een douche en de post, want alle sanitair is gesloten.Het is jammer dat we geen teil hebben want vroeger was het toch niet anders? Ik moest mijn twee kleinere broertjes wassen en ging daarna zelf in het al afgekoelde water. Onze generatie (de babyboomers) kan best een stapje terug. Je wordt er wel creatief van, want de boiler uit mijn voormalige atelier staat klaar om aangesloten te worden. Daarna kunnen we gemakkelijk een buitendouche achter de caravan creëren.

Internet is hier ook niet alles, maar ik pak de momenten buiten het weekend. Dan is het hier wat rustiger is. En ik vermaak me prima hier zo midden in de natuur. Een keer in de week boodschappen doen moet genoeg zijn. Maar wel met een zorgvuldig opgesteld lijstje in de hand. Want ja, ook mijn geheugen krijgt wat haperingen. En het leven op de camping van dag tot dag, zorgt er soms voor dat je niet meteen weet welke dag het is.

Voor de jonge mensen zal het meer afzien zijn, want heel het sociale leven wordt hen afgepakt, alles wat van het leven een feestje maakt is verdwenen. Natuurlijk moesten ook  wij er aan wennen. Nu kan ik niet anders zeggen dan dat het prima gaat.

Deze situatie is voor ons best vol te houden, maar ik besef terdege dat het voor velen anders is. De eenzaamheid neemt toe, maar ook de tolerantie wordt minder merk ik soms. Waar het naar toe gaat weten we niet. Ik hoop van harte dat de generatiekloof niet gaat toenemen, want het is zo dat onze ouderen en zwakkeren medemens kwetsbaarder is. Wat mede een reden is om op alle gebied de boel op slot te houden.

Ondertussen proberen wij positief te blijven en is Moederdag voor mij toch nog een feestje geworden. Mijn dochter, schoonzoon en kleindochter kwamen naar de camping waar we voor de afgesloten poort (waar geen gasten zijn toegestaan)  een heerlijk plekje in de zon inrichtten en 3 uur lang hele gesprekken hebben gevoerd. We hielden ons keurig aan de regels en kregen vele duimpjes van passanten.

Veel creativiteit en sterkte toegewenst door….

Met vriendelijke groeten,

Marian