Column: Blik op oneindig en gaan met die banaan

Column: Blik op oneindig en gaan met die banaan

Als een slechte gezondheid je er niet van weerhoudt om je dromen na te jagen; Alleke kreeg enkele prachtige voorbeelden te horen in haar B&B.

Column: Blik op oneindig en gaan met die banaan

Gaan met die banaan… en wel met een oude Duitse ambulance verbouwd als camper. Dat kan ook als je wat ouder bent en je het een en ander mankeert. Dit gegeven is een waarheid als een koe, dat werd bevestigd door een verhaal dat mijn twee gezellige gasten met vertelden.

Het verhaal van de camper

Het gebeurt heel vaak dat ik in mijn B&B gezellig aan de praat raak met mijn gasten, maar met deze twee dames had ik dagenlang kunnen converseren. We vervielen van het ene onderwerp in het andere en als vanzelf kwam het verhaal van de camper boven water.

Een van de dames keek me peinzend aan en merkte op; “Jij doet me denken aan een dame die wij kennen en die ook een B&B runde in een grote woonboerderij. Ze heeft op een gegeven moment alles verkocht, een oude Duitse ambulance om laten bouwen tot camper en nu reist ze door Europa. Helemaal in haar eentje; de camper is haar thuis.”

“Tjonge, wat een stap” merkte ik op. Dat is echt van het ene uiterste naar het andere. Een camper als woonomgeving is minimaal maar de wereld om je heen daarentegen enorm groot, dat lijkt me geweldig. “Maar moet je horen”, zei mijn gast en vertelt verder. De dame waar ze over praat heeft een ernstige hartkwaal en heeft in de nacht zelfs vaak een hartstilstand. De internist waar ze regelmatig op bezoek gaat denkt echter helemaal mee. Hij heeft haar zelfs een mobiele kast gegeven die aan hem doorgeeft als er wat loos is. Op afstand kan hij dan ingrijpen want het is aangesloten op haar lichaam. Hij heeft zoveel bewondering en respect voor haar ondernemende instelling, dat hij haar persoonlijk wil begeleiden op haar reizen. “Wat geweldig allemaal”, is mijn antwoord. “Nou”, antwoord de dame, en vertelt verder; “er zijn veel mensen om haar heen die het niet met je eens zijn; die zeggen tegen haar “ben je niet bang dat je het niet overleeft en ergens in je eentje bent?” De vrouw antwoord daarop steevast: “Wat een onzin. Of je nou in je huis met muren er omheen dood gaat of in een camper tijdens een van je reizen, wat maakt het uit.” En ja, ik kan het alleen maar beamen. Wat is er eigenlijk mooier dan je (zieke) hart te volgen en te doen wat je het liefste doet, ook al ben je wat ouder. Ik denk zelfs dat het erg goed is voor dat warme kloppende orgaan.

Het roer om

Zo had ik ook een gaste die vol bewondering was over wat ik allemaal ondernam en vol aanvullende ideeën zat. Waarom zou je niet dit, waarom zou je niet dat opperde ze. De ideeën waren helemaal niet slecht., maar een B&B runnen is groot en veel. “Misschien straks als we het samen gaan doen.” antwoordde ik wat aarzelend, want dat gaat gebeuren binnen niet al te lange tijd. Ik vind het zo wel even genoeg, of toch niet?

Zijzelf heeft haar vier bruidskledingzaken (die ze runde in vier grote steden in Nederland) verkocht en deed het helemaal anders. Ze wilde het heft meer in eigen hand hebben dus heeft ze nu een internetwinkel. Mensen en bedrijven kunnen een afspraak met haar maken voor een workshop die zij ter plekke organiseert. Ze geeft kleding-, houding- en kleuradvies en biedt uiteraard ook haar bruidskleding aan. De reden van haar verblijf in mijn B&B was omdat ze hier op het kasteel een workshop gaf en me enthousiast vertelde over haar werkzaamheden.

Deze dame was ook al wat ouder en zo zie je maar, wat let je om het roer om te gooien en te doen wat bij je past, beter laat dan nooit. Doe wat je hart je ingeeft, want daar blijf je jong bij.

Alleke

Wil je reageren op Allekes column? Laat hieronder dan vooral een reactie achter.

Over Alleke