Column: De jeugd heeft de toekomst

Column: De jeugd heeft de toekomst

Alleke ontvangt dit keer een moeder met dochter in de B&B. Volgens haar hebben kinderen met sterke karakters de toekomst.

Hoe zat het ook alweer?

Komen ze wel of komen ze niet, hoe zat het ook alweer, wat zijn ze laat, hoe is de samenstelling.

Soms vergeet ik tijdens een boeking details op te schrijven. Zeker als het nog een hele tijd duurt voordat de gasten komen vergeet ik wat we besproken hebben. Op het moment van boeking denk ik het allemaal te kunnen onthouden maar dat is een ijdele hoop, niet meer doen dus en net als met belangrijke boodschappen, gewoon opschrijven. Herkenbaar?
Ik probeer de gasten te bellen maar krijg geen gehoor. Dus stel ik voor, zullen we even een frisse neus halen? Lekker even met de honden een stukje lopen? Zullen we het er op wagen want ik weet echt niet hoe laat ze binnen komen. Oké. We trekken onze loopschoenen aan en onze dikke jassen want het is koud, ontsluiten de poort en zetten een paar stappen op het pad. Er stopt een vrolijk stel op fietsen voor onze neus en ik zie de samenstelling. 

De gasten

Het is een moeder met haar dochtertje van ongeveer 7 jaar. Hallo, komen jullie een nachtje slapen? Ja maar we zijn erg vroeg, mijn dochter kan niet meer want haar schoenen zijn nat dus haar voetjes zijn steenkoud. Oh jee, Kom maar gauw binnen en we wurmen onze teleurgestelde honden terug de tuin in. Eenmaal in de B&B ontsteek ik de zojuist gerepareerde gashaard en de twee beginnen zich al snel thuis te voelen. Omdat het lunchtijd is en mijn innerlijk snaartje me aangeeft dat deze twee in nood waren vraag ik of ze wel wat gegeten hebben. Nee, we wilden zo snel mogelijk de warmte opzoeken is het antwoord. Zal ik even wat brood voor jullie halen? Oh graag, wat aardig. Zo gezegd zo gedaan. De twee vermaken zich prima en genieten van het samenzijn. Ze maken een fietstocht van 4 dagen blijkt later en dat vind ik erg stoer voor een kleine meid. Papa is thuis bij de andere dochter die beslist niet mee wilde. Hij stelde voor hen op te halen maar nee, het kind wil hun tocht afmaken, ze hebben nog een dag te gaan. Kittige dame is het meisje want ze wil erg graag met onze twee herders spelen . Een herder is geen schoothondje en moet je met korte commando’s opdrachten geven wat ze perfect doet.

De avond voor vertrek

Het is avond en er wordt op de bel gedrukt. Ik ga kijken en daar staat het meisje. Dringend maar rustig verteld ze dat ze op de Afro de deur van de badkamer niet open krijgen. Ik loop met haar mee en ontdek daar een erg rood aangelopen mama die vast zit in de douchecabine . Het meisje heeft een badjas over de rand geduwd dus de mama is bedekt maar lichtelijk in paniek. Hoe heb je dat nu voor mekaar gekregen zeg ik en met grote kracht trek ik de deur open die ze waarschijnlijk heeft geforceerd en de verkeerde kant op heeft getrokken. Ze is bevrijd en erg opgelucht. Ik ga maar niet douchen zegt het meisje waarop ik haar laat zien dat er niets aan de hand is en het veilig wel kan.

Voordat ze in de ochtend vertrekken wil het kind erg graag afscheid van de honden nemen en nog even met ze spelen. Ik geef haar complimenten over haar handelen en de moeder zegt, het is zeker bijzonder want wij hebben thuis katten, ze is wel een echt dierenmens.
Kinderen met zulke sterke karakters hebben de toekomst. Ik open de poort en zwaai ze uit als ze weer op pad gaan, op weg naar de volgende B&B.

Over Alleke