Column: een dagje Corona

Column: een dagje Corona

Het is ochtend. We maken een planning, want wat gaan we vandaag weer doen? Gaan we even naar de camping, want daar ligt nog iets wat we hier nodig hebben of….”Denk maar even na schat, want ik maak mijn wandeling en doe eerst even mijn oefeningen voordat.. “.

Intussen kom ik langs de hele verleidelijke verslavende legpuzzel. Een bijzondere met de afbeelding van mijn dochter, kleindochter en schoonzoon. De puzzel moet klaar zijn voor de kerst. Op de achtergrond klinken sfeervolle kerstliedjes, waardoor ik zing als ik aan het zoeken ben.

De meeste liedjes zingen wij ook met het koor (wat helaas ook al niet meer kan het afgelopen jaar). Ik vind een paar stukjes en ben als een kind zo blij, waardoor er een daverend gejuich door de kamer klinkt.

Het hoofd van mijn schoonzoon kijkt me breed lachend aan. Leuk om te doen en erg leuk om zo toch met de kinderen bezig te kunnen. Maar hierdoor is wel mijn loopmoment ernstig vertraagd. Maar ach, alle tijd niet dan?

In de middag komen er mensen op bezoek en warempel, ook de gaste wordt bevangen door de puzzelkoorts. Daarna even wat boodschapjes doen want gelukkig mag dat wel en verder…Schrijven even luieren of…toch maar weer naar de puzzel. En warempel Anne’s lippen liggen al snel op de plaat te pronken.

Wat is dit leuk en wat ben ik blij dat mijn dochter het niet meer zag zitten en de puzzel aan ons gaf. Dit met het verzoek of wij hem wilden proberen te maken, want hij is erg moeilijk met al die krullen. Als hij klaar is wil ze hem graag inlijsten.

Dit is nog maar één dag uit ons corona leven en veel meer gebeurt er ook niet, volgens mij een fenomeen dat voor velen geldt. Toch wil ik niet klagen want we hebben het gezellig samen terwijl er velen in hun eentje zitten.

Tijdens de kerst heb ik genoeg te doen want mijn eerste bezoek komt kerstavond en 2de kerstdag is ook bezet. 30 december worden wij verwend en dat is natuurlijk ook erg leuk, wij hebben niets te klagen.

Hopelijk worden de feestdagen, ondanks alle strenge regels toch een kerst van warmte en gezelligheid voor iedereen, het wordt in ieder geval een kerstmis die we nooit meer vergeten.

Nogmaals: Prettig kerstfeest en een vrolijk uiteinde voor iedereen met hopelijk niet teveel strubbelingen met Oudjaar.                      

Marian