Column: een mooi nieuw jaar

Column: een mooi nieuw jaar

Ik wens iedereen een voorspoedig en gelukkig  jaar toe met veel liefde en geluk. Een jaar met vele momenten, waarmee je mooie herinneringen kunt maken en die je kunt koesteren.

Op minder mooie momenten helpt het heel erg goed om een voorraad mooie waardevolle herinneringen in je hoofd te hebben. Je wordt er sterker en weerbaarder van. En dat kun je wel gebruiken naast de extra vitamine D.

In deze toch vaak onzekere tijden kun je de mooie herinneringen zeker erg goed gebruiken. Misschien is het zelfs mogelijk om er onderdelen van te laten herleven. Zoals door een reis te gaan maken. Aan reizen houd je namelijk veel energie en een fijn gevoel over. Daar kun je een poos mee voorruit.

Het is tegenwoordig bijna misdadig om in een vliegtuig te stappen

Dat is dus ons plan, we willen erg graag een paar weken weg maar ook hieraan zitten haken en ogen. Kan het wel? Het is tegenwoordig bijna misdadig in een vliegtuig te stappen. Je voelt je bijna schuldig als je er alleen al over nadenkt. Toch zijn er velen die het wel doen, dus waarom wij dan niet?

Een gedachte waar je helemaal nergens mee komt. Want in ons luxe leventje in ons mooie landje is er zo veel wat we eigenlijk niet moeten doen. Te veel om op te noemen. Waar moeten we beginnen met het veranderen van de wereld?

Niet als individu. Nee, als we gaan veranderen dan met z’n allen. Anders heeft het geen zin. Er zou dan bijvoorbeeld geen vliegtuig meer de lucht in moeten.

Toch denken we er serieus aan om voor een paar weken naar Grand Canaria te vliegen. Al is het alleen maar om te testen of het goed is voor zieke longen. Die hebben namelijk veel last van al die overmatige nattigheid waarmee we geplaagd worden.

Op de camping is het in de weekenden erg gezellig, maar je moet wel lieslaarzen meenemen om buiten te kunnen lopen. Een gezonde boswandeling is er een met obstakels, want ook daar stroomt het over.

Dan ga je languit in de diepe plassen liggen!

Niet dat ik me laat tegenhouden, want met mijn super loopschoenen kan ik minstens 10 cm. diep door de plassen zonder natte voeten te krijgen. Trouwens, bij ons op de camping maken mensen  gebruik van het natuurgeweld. In de sauna is namelijk geen dompelbad, dus ga je toch languit in de diepe plassen (die er overal genoeg zijn) liggen! Wat een kanjers niet dan?!

Momenteel vriest het en schijnt er een heerlijk zonnetje. Het zal me niet verbazen dat de schaatsers straks voorbij onze caravan racen, geweldig toch? Zo heeft elk nadeel zijn voordeel. 

Beetje triest is het allemaal wel die lange donkere dagen. En omdat wij niet kunnen schaatsen zou een paar weken warmte heel welkom zijn. Toch maar doen dan, die vliegreis?