Column: Even vrij

Column: Even vrij

Zomaar even weg, zonder schuldgevoel de deur achter je dicht trekken en op pad gaan, dat kan.

Even vrij

Zomaar even weg van ons plekje, zonder schuldgevoel de deur achter je dicht trekken en op pad gaan, dat kan.

Er wordt wel eens gezegd, waarom moet je weg?? Je hebt zoveel rust en ruimte om je heen. Misschien daarom wel. Het is heerlijk om nieuwe plekjes te ontdekken en daarbij nieuwe mensen te ontmoeten en te observeren. Ze bezorgen me weer nieuwe inspiratie en energie om er voor te gaan want heus, ook de ontmoetingen met mijn gasten zijn me dierbaar. Feit is dat in de zomermaanden mensen een andere bestemming zoeken dan een B&B op het Brabantse platteland dus het is rustig hier. Wat let ons om zelf op pad te gaan.

Het is een heel geregel voordat we weg kunnen want mijn hoofd moet leeg zijn. De honden en het huis blijven goed verzorgt achter want de oppas is aanwezig, maar…..zijn alle ramen gesloten want stel er komt een hoosbui. Zijn alle deuren op het nachtslot? Staat onze vakantieperiode grijs op Bed and Breakfast Nederland? Is er genoeg voer? Duizend en een ding vliegt er door mijn hoofd en eigenlijk is het pas over als we weg zijn.

Een waar paradijsje

Maar dan is het genieten want de enige zorg is, wat gaan we vandaag doen of doen we niets. Thuis is er altijd wel werk maar op ons plekje op de camping hoeft er geen gras worden gemaaid en is de leefruimte 10% van thuis.

De laatste gasten die ik heb uitgezwaaid waren opnieuw erg tevreden en toen ik mijn schoonmaakrondje deed ontdekte ik dat je amper zag dat er mensen geweest waren, zelfs het bed was afgehaald, maar toch, de zorg over alles is groot want je wilt graag alles naar tevredenheid invullen voor iedereen.

We zijn trekkers dus bezoeken meerderen plaatsen, daarbij komen we langs allerlei B&B,s, wauw, de een nog mooier dan de ander maar het toppunt was toch wel die B&B die ver afgelegen ergens aan een zandpad lag, midden in een prachtig natuurgebied. Het optrekje had een bijzondere naam die ik kwijt ben en dat is jammer maar het was iets koninklijks. Ze hebben groot gelijk hun plekje een bijzondere naam te geven want wat is er mooier dan de pure natuur overal om je heen. Het was zelfs moeilijk om er met je auto te komen en de oprijlaan was eveneens een zandpad. Het was een waar paradijsje en al was het er mee omgeven geen hutje op de hei, meer een lage boeren stee gelegen in het groen.

Campinggevoel

Mensen krijgen weer steeds meer de behoefte om dichter bij de natuur te zijn, gelukkig wel. Daarvoor staat ook onze B&B op de juiste plek. Er is voldoende rust en ruimte en het bos in de nabijheid en toen ik mijn vriendin vertelde dat we onze caravan desnoods ergens op een leuke plaats zetten en ik wel op en neer ga om te werken merkte ze op, waarom zet je hem niet bij jullie op het terrein, dat komt het campinggevoel vanzelf. Oeps. Feit is dat als je al zo lang ergens woont, je amper beseft wat je hebt.

Alleke

Over Alleke

Over Alleke