Column: Fietspad terrorisme

Column: Fietspad terrorisme

Alleke was er van overtuigd dat een fiets met ondersteuning nog niet aan haar besteed was. Tot het moment dat je er daadwerkelijk een uitprobeert.

Column: fietspad terrorisme

Regelmatig ontvang ik vrolijk fietsende gasten in mijn B&B, ze zijn in het bezit van fietsen met ondersteuning en komen uitgerust aan op de plaats van bestemming. Ik heb volop overkapte ruimte en stroomvoorziening om de fietsen te stallen.

Wij waren het er samen over eens dat wij, zolang we de energie hebben, blijven fietsen op onze al wat oudere doodgewone fietsen en vonden de voorbij razende, statig recht overeind zittende elektrische fietsers best irritant. Hoe durven ze ons zowat van het fietspad af te dringen, en dat nog wel met een flinke wind tegen!! Dat zullen wij nooit doen, nee hoor, wij zijn nog veel te jong voor die onzin, wat is er gezonder dan flink zweten en je spieren gebruiken?

We gingen op zoek naar een fietsvakantie en de Elfsteden fietstocht leek ons wel wat. Alleen de dagelijkse rit van hotel naar hotel heeft een lengte tussen de 50 en 70 kilometer en tja, dat redden we niet want we fietsen nooit meer dan 30 a 40 kilometer. Dat is jammer.

Fietsen met ondersteuning?

Om ons heen hoorden we steeds vaker hoe heerlijk het is om te fietsen met ondersteuning en warempel, we besloten toch maar eens een beetje rond te kijken. Niet dat we iets wilden kopen maar misschien is het wel leuk om het eens te proberen. We gingen op zoek naar een grote fietsenzaak en warempel, die we kozen was fietshandel van het jaar 2014. Dat kan niet verkeerd gaan dachten we en al snel fietsten we in de rondte op de fiets die winnaar van het jaar 2014 was geworden.

We wisten niet wat ons overkwam want er stond een straf windje maar naast me hoorde ik geen gemopper. Op ons dooie gemakje snelden we voort en genoten van de stabiele fiets met Nu-Vinci, het nieuwste schakelvrije systeem. We dachten er een paar weken over na en besloten onze vakantie aan te passen, fietsen te kopen en dus te gaan fietsen. Toch geen Elfstedentocht want het weer was te onbestendig; we gingen voor een weekje aan de Zeeuwse kust.

Inmiddels zijn we al weer terug en hebben erg genoten van onze fietstocht. Wel op leenfietsen want onze eigen fietsen zijn terug naar de fabriek. Het Nu-Vinci systeem staat blijkbaar nog in de kinderschoenen want al snel merkten we dat er dingen gingen haperen, erg jammer. De fietsenzaak is er druk mee en heeft ons beloofd om voor een goede oplossing te zorgen en daar gaan we van uit.

De medefietser

Het viel ons op dat je bij de overnachtingsplaatsen nergens een overdekte stalling voor fietsen had. Wat ons verder erg opvalt op onze eerste fiets trektocht is dat het gedrag van medefietsers niet echt afwijkt van menig autochauffeur. Op het fietspad geldt net zoals op een smalle autoweg het recht van de brutaalste en de sterkste; wie maakt plaats en wie gaat netjes achter elkaar fietsen zodat je geen last hebt van elkaar? Er zijn diverse mensen die met een ijzige blijk zowat het hele pad in beslag nemen. Het is zo ergerlijk dat je bijna geneigd bent ook te blijven fietsen en dan maar te knallen.

Maar nee; een keer was deze dame in die boze staat en hoorde ik van de kerel die me tegemoet kwam een woedend gegrom. We hebben besloten dat we hier niet aan mee doen en net zoals ook veel mede-fietsers netjes plaats te maken. Regelmatig word je begroet en af en toe krijg je een vriendelijke lach; dat is veel leuker dan een boze grom.

Alleke

Over Alleke

Ik ben Marian, 61 jaar en woonachtig in een klein dorpje in Brabant nabij Den Bosch. Al ruim 8 jaar run ik met veel plezier mijn Bed&Breakfast genaamd Allekes-Inn en nare ervaringen komen maar zelden voor. Inmiddels heb ik mijn eerste boekje met 24 columns over mijn positieve en leuke belevenissen gemaakt, want met een B&B haal je de wereld in je huis. Mijn gasten zorgen voor veel inspiratie dus stof tot schrijven blijft er genoeg. Ik eindig mijn columns met Alleke, de reden is omdat het een koosnaampje is van een persoon waar ik veel van hield. Die naam koester ik en het geeft me een warm gevoel, dat is altijd positief.Ik hoop dat jullie plezier beleven aan mijn ervaringen die ik graag met jullie deel.