Column: herfst

Column: herfst

Ondanks dat Alleke de seizoenen heerlijk vindt, moet ze dit jaar toch even wennen aan het vallen van de blaadjes. Tot het moment dat ze beseft dat het heerlijk is om samen dingen te ondernemen.

Column: herfst

Brr, dat is wennen. Na een prachtige nazomer waar geen eind aan leek te komen moeten we er aan geloven. Het is echt herfst al leek het er even op dat we het over zouden slaan. De blaadjes vinden met grote getale hun weg naar de aarde en worden bedekt met glinsterende druppels want ook de regen blijft maar miezeren. Erg leuk, veel ruimte en vrijheid maar ik zit popelend te wachten op een droge dag zodat ik de bladeren kan gaan verzamelen. Mijn gasten moeten toch wel op een leuke manier bij de deur kunnen komen, niet dan? Het is een enorme klus maar ach, lekker buiten en bewegen is gezond en van het resultaat krijg je een voldaan gevoel.

Geparkeerd voor de kachel

Het lied – ‘rain in May’ met de tekst -feeling down when the autumn has come, stormy days and the leafs keep on falling- wat we zingen in het koor klopt momenteel helemaal. We wonen in een land met seizoenen en ik zou niet anders willen maar toch is het wennen. Ondertussen branden binnen de kachels en de logerende gasten waarderen de vrolijke vlammen die een aangename warmte verspreiden. Met een drankje en een boek installeren ze zich in de gemakkelijke stoel die gezellig voor de kachel staat geparkeerd. Elkaar tegen het lijf lopend zeuren we lekker over de kou en de nattigheid buiten en wentelen we ons in de warmte. Het binnenleven went snel vooral als je genoeg te doen hebt. Mijn gasten ontvangen verzorgen en uitzwaaien is een van mijn taken maar zoals ik al zei, er is genoeg te doen in en rondom het huis. Tijdens de wekelijkse zangrepetitie loos ik al mijn vermoeidheid en laad ik me, al zingend weer op maar ook het schilderij waar ik aan bezig ben krijgt vorm. Tussen de bedrijven door neem ik daar steeds meer tijd voor.

Samen doen is zoveel leuker

Ondertussen heb ik wel een taak minder want elke dag gaat mijn maatje enthousiast aan de slag in de keuken en krijg ik hele lekkere maar gezonde hapjes voorgeschoteld. Daarnaast is hij druk bezig met zich te verdiepen in de fotografie en daar denk ik graag een beetje in mee. Hij leert momenteel leuke technische handelingen op zijn fototoestel en daar tegenover sta ik met mijn creatieve inzet, erg leuk zo samen. Deze week was de opdracht om een stil beeld en een actief beeld te maken en daarvoor werd onze hond ingezet. Het stille beeld lukte doordat ik een stok omhoog hield en de hond hem wilde pakken en warempel, op de foto hangt hij in de lucht met zijn bek wijd open, alsof hij me wil verslinden. De foto met beweging is ook gelukt, in zoverre dat je een hond ziet rennen maar echt tevreden waren we niet. Vanavond worden de foto’s beoordeeld.

We tutten gezellig samen en onze dagen zijn goed gevuld, het leven van een gepensioneerde is zo slecht nog niet hoor en ik doe lekker mee. We verdelen de taken en helpen elkaar waar dat nodig is. Is het erg druk dan krijg ik hulp in de B&B en dat is een wereld van verschil, ook kleine reparaties neemt hij voor zijn rekening. Samen doen is zoveel leuker……..

Alleke

Over Alleke