Column: het leven is…

Column: het leven is…

Pluk de dag en maak hem leuk.

Het is goed om je daar bewust van te zijn want alles kan zomaar veranderen, ten goede maar ook ten kwade. Helaas hebben ik en mijn partner ervaren hoe snel alles anders kan zijn. Allebei hebben wij onze partner verloren aan K.

Op de gemeenschap waar ik minimaal 6 maanden per jaar ben is de gemiddelde leeftijd aan de hoge kant – gelukkig komt er regelmatig jonge aanwas – We maken van dichtbij mee hoe je leven op z’n kop kan komen staan.

Zo zie je die grote man steeds voorbij de caravan lopen en drie maanden later is hij er niet meer. En dan onze levenslustige vriendin die – totdat het echt niet meer ging – overal aan mee bleef doen. Zij stierf op veel te jonge leeftijd.

En dan die stralende mooie ook te jonge vrouw die haar steun vond in het geloof dat haar geliefden op haar wachtten. Die, toen we haar bezochten een inspirerende steun was voor ons, en zeker ook voor haar naasten. Er zijn ook nog enkele ouderen overleden maar dat is “the circle of life” ook al is het voor hun naasten vreselijk.

Je merkt hoe sterk en warm de gemeenschap is. Er is een kring van mensen om je heen die er voor je zijn, op wat voor een manier dan ook. Het voelt alsof er een warme deken om je heen geslagen wordt. De laatste tijd horen we regelmatig verhalen van mensen die wat naars onder de leden hebben maar die wel een behandeling ondergaan. De letter K. zegt al genoeg maar tot nog toe blijken de kansen op een goede afloop groot. 

Die letter K. hoor je wel erg vaak en ook wij horen inmiddels bij de laatste categorie  want mijn partner is ziek. Hij heeft ondertussen al vele onderzoeken gehad en binnenkort ondergaat hij er nog een.

Wat daar het resultaat van is bepaalt het vervolg. Wij leven dus al weken in een spannende tijd maar hopen op een positief resultaat. 

We hebben samen afgsproken dat we DE DAG PLUKKEN en die leuk maken.

Marian