Column: “Hocus Pocus”

Column: “Hocus Pocus”

In haar column schrijft Alleke over de snelheid waarmee technologische ontwikkelingen de afgelopen decennia zijn opgekomen en hoe ze zullen doorstomen naar de toekomst.

Hocus Pocus

Meestal is de vraag bij een reservering voor in mijn Bed en Breakfast; “Heeft u Wifi?”; “Ja hoor” is mijn antwoord en de gasten zijn meteen gerustgesteld. Je moet er toch niet aan denken niet op internet te kunnen, ook al is het maar voor een of twee dagen…

Door al deze technische vragen van mijn gasten ben ik zelf inmiddels ook een klein beetje wijzer geworden met computers. Een inlogprobleem bijvoorbeeld kan ik tegenwoordig zelf oplossen. Vaak is het vrij simpel; computer afsluiten, stekker tien tellen uit het contact, opstarten en ja hoor, de weg is vrij. Hoe het kan, blijft voor mij een raadsel.

Ook de al wat oudere mens heeft de voordelen van internet ontdekt. Informatie zoeken, vragen stellen en beantwoord krijgen, alles gaat tegenwoordig online. Maar bovendien kun je er leuke contacten maken. Het gaat zover dat je je verjaardagskalender kunt inruilen voor Facebook, maak een account aan en je vergeet nooit meer een verjaardag van familie en vrienden. Al schrijvend aan je e-mails en status-updates voel je je toch een beetje minder alleen.

Dat techniek niet voor niets staat blijkt maar staat voor niets, toen ik enkele weken terug een bezoek bracht aan een ziekenhuis en bij het inrijden een kaartje uit de automaat trok was ik hoog verbaasd dat ik, nadat ik bij vertrek het kaartje had betaald en het op het dashboard had gelegd de slagboom open ging toen ik aan kwam rijden. En dan de camera die mijn B&B bespied. Het is niet te geloven maar al ben ik in Italië of waar dan ook, als ik inlog kan ik op afstand mijn terrein bekijken en mijn honden zien lopen.

Ook mijn maatje blijft bij de tijd. Sinds kort heeft hij een nieuwe en zit regelmatig voorovergebogen over het schermpje om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, vindt hij mooie fietsroutes en bekijkt buienradar voorafgaand aan een geplande fietstocht. Kortom, ook hij past soms bij het tijdbeeld van voorovergebogen mensen, druk bezig met lezen of tikken die vragen om Wifi als ze ergens een overnachting boeken. Dus eigenlijk snap ik mijn gasten wel, want de jeugd neemt nog amper telefoon op maar als je een whats-app stuurt reageren ze meteen. Dus Wifi is noodzakelijk om bij te blijven, en nu zijn de eerste foto’s van zijn kleinkind al binnen!

Regelmatig denk ik aan mijn lieve oma en wens ik dat ze er weer even zou zijn. Dan liet ik haar alles zien wat er in de afgelopen 50 jaar veranderd is. Ik zou haar mee nemen in de auto en voorzichtig de snelweg op rijden, want ik denk dat ze erg zou schrikken van al het verkeer achter voor en naast ons. We zouden over bruggen rijden en ze zou verbaasd zijn over al de enorme gebouwen en aan me vragen of er geen groen meer is. Vervolgens neem ik haar mee naar mijn huis en ik zie voor me dat dat ze de ene na de andere verbaasde kreet slaakt: een afwasmachine, een droger, maar ook een vaatwasser. De arme vrouw zou compleet van slag zijn dus leg ik haar in mijn relaxstoel en zet hem in lig stand zodat ze een beetje bij kan komen.

Weet je, ik ga er in geloven dat de ontwikkelingen oneindig zijn. Wie weet denkt mijn kleinkind later wel, goh, ik zou willen dat oma er even was dan nam ik haar mee in mijn vliegende voertuig naar ons vakantiehuisje op Mars.

Over Alleke

Ik ben Marian, 61 jaar en woonachtig in een klein dorpje in Brabant nabij Den Bosch. Al ruim 8 jaar run ik met veel plezier mijnBed&Breakfastgenaamd Allekes-Inn en nare ervaringen komen maar zelden voor. Inmiddels heb ik mijn eerste boekje met 24 columns over mijn positieve en leuke belevenissen gemaakt, want met een B&B haal je de wereld in je huis. Mijn gasten zorgen voor veel inspiratie dus stof tot schrijven blijft er genoeg. Ik eindig mijn columns met Alleke, de reden is omdat het een koosnaampje is van een persoon waar ik veel van hield. Die naam koester ik en het geeft me een warm gevoel, dat is altijd positief.Ik hoop dat jullie plezier beleven aan mijn ervaringen die ik graag met jullie deel.