Column: in beweging

Column: in beweging

Wat een eer, bij ons in de informatiekasten op de camping hangt een poster met een prachtig stukje natuur met daarop de tekst, zaterdagochtendwandeling met Marian.

Het hele seizoen door loop ik met een groep enthousiaste mensen door natuurgebied ‘De Maashorst’, met steeds een andere wandeling van ongeveer 1 uur.

De wekelijkse wandelingen loop ik zelf de hele week door, waarvan ik er een uit kies. Meestal loop ik samen met mijn loopmaatje en om niet te verdwalen heb ik een hulpmiddel bedacht. Op elke kruising rotonde enz. – want ja, ook dat kom je tegen in een bos –  leg ik een pijl van takken die overvloedig aanwezig zijn.

Omdat het dit jaar feest is op de camping vanwege het 50 jarig bestaan werd mij verzocht een jubileumwandeling te organiseren en dat was een groot succes. Er was een inschrijflijst van 25 mensen en die was zo vol.

Met een rugzak vol heerlijke zoete mandarijnen en een doos dropjes stonden ik en mijn maatje te wachten bij de poort. We hadden een leuke tussenstop gevonden waar bij de koffie heerlijke taart werd geserveerd met het jubileumlogo erop – gemaakt door mijn schoonzoon. De beroemde Limburgia vlaai uit Haps – en warempel, we kregen ook nog aandacht van een cameraman van de regionale Dtv.

Het  laatste stuk terug was ook weer prachtig dus iedereen was erg blij. Inmiddels is het seizoen voorbij, zijn de flyers uit de kast om opgeborgen te worden voor het nieuwe seizoen.

Dat is wat er gebeurt als je in beweging bent, je wordt er blij van. Het is even zoeken wat bij je past maar er is altijd wel iets te vinden. Al is het maar door de dag te beginnen met wat rek en strek oefeningen.

Massa’s mensen klimmen op de (elektrische} fiets maar ook de sportschool of een zwembad is een goede keuze. Je moet wel oppassen dat je niet valt, want je hoort de naarste verhalen over gebroken heupen enz.

Wat dat betreft heb ik opnieuw geluk gehad. Ruim 3 weken geleden ben ik heel hard op mijn rug gevallen en ben nog herstellende. Met kneuzingen en verrekkingen ben ik verder gestrompeld, want ja, elke dag toch een wandeling. Al begon het met een kwartiertje. Ik denk dat beweging vooraf en erna je redding kan zijn. Dus mensen, blijf in beweging, want dan blijf je soepel.

Er ontstaan trouwens hele mooie dingen, want tijdens een wandeling met een bijna blinde man vertelde hij me dat hij het zo jammer vindt dat hij het maandelijkse campingkrantje niet kan lezen. Oh, daar moet toch iets op verzonnen kunnen worden antwoord ik? 

Inmiddels ken ik aardig wat mensen hier en iedereen heeft een functie, dus sprak ik iemand aan die  doortastend en ondernemend is. Ze kwam met het idee om de krant in te lezen. Inmiddels is dat al zo ver ontwikkeld dat de slechtzienden van een luisterkrant kunnen genieten, ingesproken door bewoners.

Het is een prachtige ontwikkeling met veel toegevoegde waarde, want het luisterboek is erg in trek. Niet alleen voor slechtzienden. Zelfs mijn dochter leest nog amper een boek, maar luistert.

Het is een mooie bezigheid als je andere dingen moet doen en het luisteren kunt combineren.

Mensen voor het inlezen hebben we genoegen en ik word gespaard omdat ik bijna alles schrijf.

Heel bijzonder allemaal en dank aan alle mensen die het waar maken.