Column: In de startblokken

Column: In de startblokken

De invloed van collega B&B's is groot, dat blijkt maar weer. De gasten lopen in en uit en dat houdt ons goed aan het werk de laatste weken. Mijn grootste concurrent blijkt op vakantie te zijn dus wijkt menigeen uit naar onze locatie. Het is een mooie kans voor mijn maatje om zich te verdiepen in het reilen en zeilen van een B&B want zijn werkcarrière is afgerond.

Laat me maar………..schat

Goh, hij vindt het nog leuk ook. Gezellig om samen te werken, het geeft een heerlijk gevoel er niet meer alleen voor te staan. En wel in allerlei opzichten. Het is wennen maar dat gaat snel, we weten nu al dat we elkaar niet voor de voeten moeten lopen en ieder beter zijn eigen ding kan doen. Het ontbijt verzorgen is één ding, een ding van mij. Door de jaren heen heb ik een vast patroon gecreëerd en als ik daarin gestoord word vergeet ik dingen en word ik zenuwachtig, daar waren we al snel achter. Laat me maar………..schat. Er zijn genoeg andere dingen te doen zoals, opruimen na het ontbijt en de boel schoon houden, ik houd namelijk graag mijn mooie beoordeling van 8.1.

Mannendingen

Er zijn ook genoeg mannendingen zoals een reparatie hier en daar maar wat me het meest verheugd is dat er iemand is als ik er even niet ben zoals deze week al twee keer gebeurde. Ik had met mijn vriendin afgesproken in de stad en wat eerst erg lastig kon zijn omdat er mensen inchecken, kon ik nu overdragen. Mijn man ontving de gasten en het verliep voorspoedig; wel na enkele telefoontjes heen en weer want er zijn altijd dingen die voor mij vanzelfsprekend zijn en waar je, als beginner tegen aan loopt, zoals, twee al snel gestreste buitenlandse gasten vanwege een niet directe verbinding met Wi-Fi. Ook stonden er niet, zoals verwacht, twee maar drie heren voor zijn neus, wat nou? Na duidelijk overleg kwam alles in orde en waren we weer allemaal blij. Net zoals op woensdagavond; ik kon relaxt naar mijn koor omdat er iemand was die de deur voor de jongens uit Tirol open kon doen. Deze jongens komen regelmatig voor een klus in de buurt en na de lange reis hebben ze alleen behoefte aan een bed.

Vakantie?

Een vorige keer vertelde de jongeman me over zijn band, hij speelt de saxofoon. Ik vertelde hem over onze plannen om, zodra het weer het toe laat, een weekje op pad te gaan met onze mooie tent. Kom in juli naar mijn stadje stelde hij voor. Ik speel met mijn band op het jaarlijkse luchtballonnenfestijn, er zijn mooie campings in de buurt en in die periode is het erg gezellig bij ons. Erg mooi plan dus wie weet.

Onze plannen om op pad te gaan met de tent zijn letterlijk verregend. Ook werd onze tegenzin om in een vochtig tentje te moeten kruipen steeds groter. We bespraken het niet echt maar het plan om eens rond te kijken voor een nette tweedehandse caravan was snel realiteit, en ook de aankoop ervan. We vonden een huisje op wielen die aan onze wensen voldoet en de verkoper is erg blij met onze tent dus dat scheelde aardig in de aankoop.

We kijken er naar uit om, als de zon schijnt, er een paar dagen op uit te trekken. Liefst door de week want mijn gasten zijn me lief, en ach, eigenlijk wonen we op een plek waar menigeen geniet van alle natuur en de ruimte. Maar ondanks dat staan we in de startblokken voor een paar dagen in een andere omgeving.

Over Alleke