Column: licht en donker

Column:  licht en donker

Alleke is verdrietig door het overlijden van haar trouwe stoere Duitse Herder. De leuke contacten met de gasten in haar B&B helpen haar om deze tijd door te komen.

Column: na regen komt zonneschijn

In elk leven zijn er zwarte en witte momenten, ook in het leven van een B&B gastvrouw. Het wisselt elkaar vaak af en als een zwarte periode te lang aanhoud moet je ingrijpen en op zoek gaan naar positieve input. Gelukkig kan ik dat door de loop der jaren erg goed en dat moet ook wel, mijn leven kent nogal wat momenten waarvan de adem stokt. Er zijn mensen die me niet begrijpen maar er zijn er gelukkig ook die dat wel doen en die zijn me erg dierbaar. Mensen met een creatieve geest blijven scheppen ook al lijkt het soms onmogelijk om met het gebeurde verder te kunnen, in alles zit een opening voor een ommekeer; een verandering en daar ga ik instinctief naar op zoek.

Zo verloor ik drie dagen terug mijn kameraad, mijn lieve stoere prachtige Duitse herder, mijn waker. We waren een twee-eenheid en als je een hond je liefde en aandacht geeft krijg je er 10 keer zoveel voor terug, zonder woorden maar in de vorm van volledige trouw en een lik. De manier waarop hij stierf was vreselijk want hij was in de kracht van zijn leven, zwom wel een kilometer en sprong vrolijk achter de bal aan die ik gooide en waarin hij stikte. De hele dag door stokt mijn adem maar ik ben druk bezig om in dit gebeuren een ommekeer te vinden, iets goeds. Ik heb het nog niet ontdekt.

Voordat dit gebeurde was ik hevig teleurgesteld in mijn Belgische erg aardige gasten van vorig weekend. Ik miste een badjas toen ze weg waren. Ik dacht, ik weet zeker dat er twee op die kamer lagen en was van plan om op te bellen maar besloot om een dag te wachten en warempel, er kwam een e-mail waarin stond dat een van de vier per ongeluk een badjas had meegenomen en dat hij al was opgestuurd. Wat een heerlijk gevoel om mijn vertrouwen weer terug te krijgen. Ik denk aan al die aardige mensen die de afgelopen tijd mijn B&B bezochten, zoals die grote groep Italiaanse mensen die drie dagen hier waren en waarvan je amper zag dat er iemand was geweest want alles hielden ze keurig in orde. Ze schreven een stuk in mijn gastenboek maar helaas weet ik niet wat er staat, het is moeilijk te lezen dus mijn poging om het te vertalen lukt niet echt. Het woordje cosy lijkt me gezellig en fantasiese gastvrouw snap ik ook wel.

Ik ontving de afgelopen weken een diversiteit aan gasten en alles met veel plezier en wederzijds genoegen, daar krijg ik een positieve input van die ik met beide handen aan grijp en dat ga ik dit weekend ook weer doen. Dit weekend wandelen ze weer binnen en de komende weekenden zijn leuk bezet.

In de tussentijd pak ik de draad weer op en probeer die hele nare gebeurtenis een plek te geven, een plek in mijn hart. Ik ben meteen weer begonnen met de dagelijkse wandeling en in gedachten loopt hij met me mee. Vandaag maakte ik een extra lange wandeling naar een hele dierbare plek. Daar is hij gebleven en mag ik hem zo nu en dan bezoeken.

Alleke

Over Alleke