Column: mannen

Column: mannen

Het kan natuurlijk zijn dat u zo modern bent dat u via het ene of het andere schermpje gewoon lekker alles kijkt waar en wanneer u maar wilt. Maar ik vermoed zo van niet. Wij zijn van de generatie die nog gewoon naar de televisie kijken, toch? Inclusief de reclameblokken?

Ik in ieder geval wel. En wat ik daar zie stemt mij niet alleen verdrietig, nee: ik begin me zo langzamerhand te irriteren aan de Nederlandse man.

Want als de Nederlandse man zich net zo gedraagt als in de reclame wordt voorgeschoteld, dan vrees ik voor de toekomst van dit land. Ik heb namelijk nog nooit in mijn badjas op stelten gezocht naar mijn staatslot.

Ik heb mijzelf nog nooit opgesloten op het balkon wanneer ik mijn Sinterklaassurprise ging pakken.  Als mijn kinderen thuis zouden komen met de mededeling dat ze de hele straat hebben uitgenodigd voor een tuinfeest, dan zou ik mijn kinderen terugsturen met de mededeling dat ze dat bij alle buren maar moeten cancellen. Omdat pappa wel wat anders aan zijn hoofd heeft dan een kapitaal uit te geven bij de bouwmarkt om de tere kinderzieltjes niet te beschadigen. 

U weet dat ik niet van voetballen houd, maar als ik dat wel zou doen, dan wacht die robotstofzuiger maar tot ik terugkom van het trainen. Laat ik niet merken dat er een loopvogel ontdekkende loodgieter in mijn badkamer kruipt.

En ik geloof ook niet in het sprookje van direct een sixpack krijgen wanneer ik een onderbroek van een bepaald merk aantrek, als ik daarvoor in mijn veel te krappe, slappe, half vergane exemplaar nog een bierbuik had.  

En nu we het toch over buiken hebben: sinds wanneer mogen bejaarde mannen alleen nog naakt in commercials? Springend in de vijver van de buurvrouw met haar nieuwe zonnebril of dartelend uit de sauna die voor de andere buurvrouw haar ramen staat geparkeerd?

Gaat uw beste vriend ook teleurgesteld op de poef zitten als zijn vrouw zijn stoel heeft ingepikt?

Als je de reclame mag geloven zijn Nederlandse mannen goedgelovige sukkels die regelmatig miskleunen. Watjes die nog geen deuk in een pakje boter kunnen slaan. Hoe lang pikken wij dat nog, mannen?

Hoog tijd dat we in actie komen. Ik moet nog even bedenken wat we gaan doen, maar een petitie starten is zo voor elkaar. Ook het STER-gebouw bezetten moet wel lukken. Met spandoeken als ‘Echte mannen zijn pas sterren!’ of ‘Waar zijn de echte STERke kerels?’ Doen jullie mee?

Zelf vind ik 1 juni wel een mooie datum. Nu alleen nog even aan mijn vrouw vragen of ik mag…