Column: nat, nat, nat

Column: nat, nat, nat

Oh wat hebben we er naar uitgekeken; naar een heerlijke lente met de daarbij horende geur groei en bloei. Ons winterverblijf is ons berenhol. We wilden daarom graag verkassen naar de camping maar dat werd steeds maar uitgesteld.

Alle paden stonden onder water en de vijver liep bijna over. Eigenlijk wel een trieste boel. Uiteindelijk, toen de temperatuur iets stabieler werd zijn we verhuisd en blijven we de zomermaanden hier. Met hopelijk wat warme dagen in het vooruitzicht.

Je zit hier midden in de natuur en dat zorgt er voor dat je je één voelt met alles wat groeit, bloeit en geluid maakt. Om 4 uur in de ochtend word je wakker van het vogeltjeskoor, maar in het appartement werd ik in het begin wakker van de stilte, een doodse stilte. Geef mij het gezang van al de vogels maar.

Wat heeft het geregend mensen. Het leek soms wel op een moeson, maar ook dat geeft een gevoel van één zijn met de natuur. De bliksemflitsen en donder maakten we ook van dichtbij mee en plotseling vielen er grote korrels hagel. En dan, zomaar zetten we onze stoelen in de warme zon. Het was maar voor even, maar genieten was het wel en erg verrassend en afwisselend.

Het is een komen en gaan van vinken, meesjes, boomklevertjes, spechten…….

Nu zijn we dus weer in de caravan en kijk ik door de tuindeur naar buiten waar onze voederplank staat. Het is een komen en gaan van vinken, meesjes, boomklevertjes, spechten, tjip tjaps, de lijster en zo al.

Tot mijn grote verrassing komt er sinds kort een koppeltje groenlingen op bezoek. Meneer zet zich neer op een tak in de buurt en houdt scherp in de gaten of er onraad is zodat het vrouwtje kan smullen, schattig.

In de heg en aan de muur hangen vogelhuisjes en twee koppeltjes pimpelmeesjes vliegen af en aan om hun kroost te voeden. Mijn lieve god, wat hebben ze het druk. Als het even droog ik ga ik mijn tuintje verzorgen en weet je wie me komt helpen; het roodborstje.

Trouwens, volgens mij heeft de natuur weinig last van al die regen want alles ziet er erg gezond uit.  

Misschien moeten ook wij er maar aan wennen dat alles anders is en waarom zou dat niet kunnen? Waarom zouden we altijd en eeuwig mopperen over het weer? Maak een wandeling ook al regent het een beetje, daar kun je je aan aanpassen qua kleding.

Oke, het is in de bossen hier en daar erg nat, maar maak er dan een avontuur van door via de struiken weer op het rechte pad te komen. Ook kun je het als je binnenzit extra gezellig maken met elkaar met spelletjes of een goede film.

De vogels hebben dit niet eens nodig, die vermaken zich prima. Daar kunnen wij een voorbeeld aan nemen.

Beweeg mee met de natuur en alles komt goed, wedden.