Column: nieuwe tijd

Column: nieuwe tijd

De B&B van Alleke stond op een laag pitje, waardoor er veel tijd was voor reizen en nieuwe inzichten. Nu breekt er weer een nieuwe tijd aan.

Column: nieuwe tijd

Hoewel het lang op zich heeft laten wachten wandel ik op dit moment een nieuwe tijd in. Opnieuw met horten en stoten en tegengas, maar ik wandel wel.

Mijn leven gaat compleet veranderen en dat houd me momenteel erg bezig. Er moet namelijk veel geregeld en aangepast worden. Allerlei emoties passeren de revue zoals verdriet en heimwee, maar ook bevrijding. En dat laatste is noodzakelijk, dat is een feit, een weten. Leeftijd heeft hier niets mee te maken want mijn doel is om het laatste stuk positief in te vullen en dat gaat lukken, dat weet ik zeker. Het is een zure appel, een Granny Smit en daar houd ik niet van maar er is geen andere keuze.

De B&B staat op een heel laag pitje. Dat moet even want het wordt gebruikt voor andere doeleinden, maar ik hoop snel mijn gasten weer te kunnen ontvangen. Mijn laatste ervaringen waren 100% positief met knuffels bij het afscheid dus ik moet hard aan het werk zodat de ruimte weer vrij komt maar ook mijn geest.

De laatste maanden werden gevuld met rondreizen en veel zon, maar ook met eyeopeners en de kracht om mee te drijven met de stroom. Want dit visje heeft haar vrijheid terug, ook al wordt het met moeite geaccepteerd. De mensen die me lief zijn omringen me met steun en goede raad, maar het meeste moet ik toch zelf doen. Ik merk dat ik, als ik wandel of fiets, word overspoeld met een gevoel van vrijheid en dat ik mijn adem weer terug krijg. Het is erg belangrijk om de ruimte te nemen om te wandelen en te fietsen en om volgende week weer te gaan zingen. Ook de woensdagmiddag moet weer vrij komen voor mijn schilderssessies met mijn vriendin, dus: de draad moet weer opgepakt worden.

Ondertussen moeten oude schepen worden verbrand en dat is niet leuk, dan pas kan ik echt verder. Ik kan kiezen uit twee opties. Of ik ga door met mijn oude leven en verdwijn langzaam want daar was ik mee bezig of ik kies deze toch wel lastige weg met veel licht in het verschiet. Ik kies optie twee en ben al een end op weg. Of mensen het begrijpen of niet is even niet belangrijk. Net zomin als zakelijke afhandelingen of materiƫle zaken bij mij op nummer een staan, al moet alles uiteraard wel goed geregeld worden. Gelukkig heb ik hierbij mensen die meekijken want in emotie neem je snel foute beslissingen.

Deze maand is mijn column wat anders dan anders, ik wil namelijk graag een boodschap meegeven. Leeftijd speelt geen rol, zorg goed voor jezelf en maak je leven leuk. Kijk niet teveel terug, maar maak van elke dag een fijne dag. Heus, soms zit er wat tegen maar dat hoeft je niet te belemmeren om toch weer uit te kijken naar de mooie dingen in het leven.

Succes.

Mijn streven is om in een volgende column het reilen en zeilen in mijn B&B te verwoorden want dat is wat bij mij past als mensenmens.

Alleke