Column: ommetje

Column: ommetje

Heeft u hem al? De app Ommetje? Het is een app van de Hersenstichting waarin professor Erik Scherder je helpt om dagelijks een ommetje te maken van 20 minuten. Niet hollen, gewoon lekker wandelen. En het mooiste is: je krijgt er nog punten voor ook!

En extra punten: als je voor 9.00 uur ’s morgens gaat wandelen, als je een lunchwandeling maakt, als je dagelijks een wandeling maakt, als je de resultaten deelt met vrienden en bekenden. Allemaal extra punten die je helpen om de ladder der wandelaars te beklimmen.

Erik zelf vertelt aan het einde van je ommetje waarom het zo goed is dat je naar buiten bent gegaan, en als je het een keer vergeet helpt hij je aan het einde van de dag herinneren dat je nog geen ommetje hebt gemaakt. Tenzij je dat irritant vindt, dan kan je Erik ook uitzetten.

Bovendien kun je ook nog zien hoe je wandeling er van boven uitziet, dus krijg je de neiging om leuke tekeningen te maken door het lopen van een route. Allemaal leuke dingen dus om je in beweging te krijgen.

Zelf loop ik al een jaar of twee. Nou ja, niet elke dag. En de waarschuwing van Erik dat ik nog moet lopen heb ik ook uitgezet. Maar toch ben ik inmiddels opgeklommen van Starter naar Veteraan met de titel Meester in zicht.

En omdat ik er zo van geniet (meestal, dan) besloot ik op een gegeven moment mijn vriendengroep uit te nodigen om óók met de app te gaan wandelen. De reactie daarop viel me een beetje tegen: vriend 1 ging als een speer en liet me in een mum van tijd ver achter, vriendin 2 sjokte achter me aan en hield er al snel weer mee op, vriend 3 reageerde enthousiast maar moet nog steeds z’n eerste ommetje maken en de rest deed gewoon niet mee…

Verwacht dus niet teveel van het opstarten van je eigen groep. Maar wie voor zichzelf een stok achter de deur wil om er toch regelmatig op uit te gaan is Ommetje een app om op de telefoon te zetten: hier lees je meer over ommetje.