Column: ons mooie kikkerlandje

Column: ons mooie kikkerlandje

We zijn nog aan het nadenken over ons reisavontuur en over de mooie dingen die we gezien en gedaan hebben, maar toch…….. We beseffen nu veel beter in wat voor een mooi land we wonen.

De eerste keer dat ik thuis weer door het centrum liep overviel me een warm gevoel, want wat is het gezellig. Ook het eerste weekend op de camping voelde als een warme deken, want ze hadden ons -echt- gemist.

Nou, voorlopig zijn we er weer, want overwinteren is niet ons ding. Samen reizen is dat wel, dus onze fantasie slaat op hol en de ideeën borrelen als een te vol glas bier over de rand. Ach, voorpret is ook leuk en we zullen wel zien wat het gaat worden.

Voorlopig pendelen we van de camping naar huis en weer terug. De weersomstandigheden bepalen waar we zijn. We voelen ons bevoorrecht, want in het appartement is het warm en gezellig en is het centrum om de hoek.

Op de camping leven we buiten, heb ik zelfs een tuintje en wonen we zowat in natuurgebied de Maashorst waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen, ook het end naar de winkel.

Mijn vriendin en ik vinden dat we, sinds we verder uit elkaar wonen, elkaar te weinig zien. We hebben daarom afgesproken dat we de draad weer oppakken. We zijn begonnen met een fietstocht met zijn vieren in het mooie Limburgse land en hadden afgesproken op het Pley (plein) in Noorbeek.

Daar hebben we onze auto’s geparkeerd en begonnen met koffie en een groot stuk Limburgse vlaai in dat plaatsje. Het was trouwens een prachtige zonnige dag. Via de voerstreek zijn we naar Eysden gefietst, waar we op het pontje naar België wilden. Maar dat voer niet dus fietsten we naar België.

We vervolgden onze rit zigzaggend van het ene naar het andere land. Onderweg hebben we langs de Maas heerlijk zitten lunchen en hebben we de dag afgesloten op een leuk terrasje. Heerlijk om thuis te zijn, want thuis voel je je in heel Nederland.

Ons afspraakje samen in Den Bosch is in het water gevallen, maar wat in het vat zit verzuurt niet. Een dezer weken gaat het er zeker van komen, maar het is leuker als het zonnetje schijnt.

Wel staat voor 20 mei ons uitje naar de Libellebeurs op de kalender, want gelukkig kan alles weer, en gelukkig hebben wij de draad weer opgepakt.

Marian