Column: oorbellen en ander (on)gemak

Column: oorbellen en ander (on)gemak

Al heel lang draag ik niet meer dagelijks oorbellen. Ik weet niet waarom. Gewoon, ik denk er niet aan, vind het soms ongemakkelijk, nou ja, weet ik veel. Er zijn wel meer dingen die ik niet meer doe. Bijvoorbeeld parfum.

Toen ik nog werkte ging ik de deur niet uit zonder mijn geurtje. Nu doe ik het bij uitzondering nog op, bij speciale gelegenheden. Scheelt me wel veel geld, mijn geurtje is niet goedkoop.

Maar een paar dagen geleden had ik een feestje ter ere van een van mijn kleindochters. Oorbellen in, dat leek me een goed plan. Het feestje was geweldig, heel gezellig, en ’s nachts ging ik slapen met mijn oorbellen nog in mijn oren.

Ik heb er nog een paar dagen last van gehad

Vroeger deed ik mijn oorbellen nooit uit, maar dat kan dus nu ook al niet meer! Wat een pijn had ik de volgende ochtend in mijn oren! Gauw die dingen verwijderd! Ik heb er nog een paar dagen last van gehad.

Een wijntje drinken, ook nog zo iets. Kon ik prima doen, nergens last van. Nu moet ik heel erg opletten, want anders slaap ik niet, doe ik raar, nou ja, het is gewoon anders en niet leuker.

Maar…misschien zijn er ook wel dingen die leuker zijn? Ik moet ff heel goed nadenken…en dan weet ik het eigenlijk ook niet.

Ik weet niet of ouder worden nou echt zo leuk is

Tja, het is wat het is, ik weet niet of ouder worden nou echt zo leuk is. Ik weet dat het de bedoeling is dat we elkaar dat laten zien, maar ik zie even alleen de minder leuke kanten.

Ik zie nu vooral een samenleving gericht om mensen die jonger zijn, en die niet of weinig geïnteresseerd zijn in ouderen.

Ik weet dat we ons best doen om er nog iets van te maken, maar om me heen zie ik vooral dat ouderen niet meer echt meedoen, kan iemand me van het tegenovergestelde overtuigen?