Column: samenwerken

Column: samenwerken

Hoe vorm je samen een team na je pensionering? Vooral als je beide al jaren je eigen ritme en bovendien persoonlijkheid hebt? Het lukt Alleke en haar partner inmiddels aardig!

Column: samenwerken

“Wat doe jij en wat doe ik?” Dat heeft, als je alle dagen van de week samen bent wel even wat aandacht nodig en regelmatig gaat dat gepaard met een moment van onbegrip. Wat wil je als partner van een vrouw die jarenlang alles in haar eentje deed en daarnaast ook nog eens een bedrijfje heeft?

Als je zoals ik al zo lang gewend bent om de meeste (ook grote) beslissingen alleen te nemen valt het niet mee om te delen en het eerste wat ik moest leren was overleg plegen – zoiets als zint eer je begint – dat voorkomt veel narigheid en tijdverlies. Het overleg is beperkt tot overleggen bij belangrijke te nemen beslissingen, want het is beklemmend voor mijn vrije geest om bij elk wissewasje het hoe of wat te moeten bespreken, daar word je toch gek van!

We zijn tegenpolen, maar ik merk dat de balans begint te komen al kost het nu en dan wat moeite. Mijn spontaniteit laat zich vaak niet inperken maar ik heb ontdekt dat het vaak wijzer is om eerst tot 10 te tellen en bepaalde dingen van meerdere kanten te bekijken, dat scheelt veel tijd. Mijn maatje had tijdens zijn werkzame leven een onderzoekende functie en dat komt regelmatig van pas maar niet altijd. Ik leer hem om niet overal beren op de weg te zien want dingen kunnen ook gewoon goed gaan. Hij leert mij om bij bepaalde zaken beter op te passen; die onverwachte gast is bij mij altijd van harte welkom. Meestal gaat het goed, maar niet altijd.

Ik kijk altijd eerst naar de positieve kanten en nu heb ik iemand aan mijn zijde die mee kijkt en op hele andere dingen let. Niet iedereen gaat goed om met mijn creatieve geest, hij waarschuwt me op tijd en accepteert mijn gesputter, ik blijf heel lang geloven in het goede van de mens en eigenlijk wil ik dat zo houden, hij ook. Oké, een extra controle of de agenda klopt mag maar niet nog een keer een extra check met allerlei grafieken. Bij teveel controle maak ik juist fouten.

Laat me maar mijn werk doen zoals ik het altijd al deed. Er is genoeg werk in de B&B en omgeving waarbij ik graag geholpen word. En de belangrijke taak van de verzorging van de innerlijke mens heeft mijn maatje al overgenomen.

Heerlijk deze samenwerking, ik zou het niet graag willen missen.

Alleke

Over Alleke