Column: telefoon

Column: telefoon

Bam! Mijn telefoon klettert op de grond. Hij gaat al heel wat jaren mee en het is niet de eerste keer dat hij op de grond valt. Dus zitten er zo langzamerhand wel de nodige barstjes in mijn beeldscherm. Maar dat geeft niks, hij doet gelukkig nog altijd zijn werk. Een plakbandje hier en daar houdt hem wel bij elkaar…

Maar deze keer is er meer aan de hand. Door een trillend beeld lopen nu verticale gekleurde strepen. Tegen beter weten in probeer ik mijn toestel uit en weer aan te zetten, in de hoop dat hij dan weer ‘normaal’ beeld geeft. Maar helaas, geen enkele knop werkt meer. En ik word boos.

Boos op de telefoonfabrikanten die de telefoons groter en groter maken. Want daardoor steekt hij uit je broekzak, waardoor hij óf uit je broekzak glijdt om vervolgens op de grond te vallen; óf hij blijft ergens achter haken met een vrije val op de grond als gevolg.

Boos op de winkels die schermen repareren en op de gevel zetten: ‘Al vanaf 29 euro, klaar terwijl je wacht!’ Maar mijn scherm is niet op voorraad en reparatie kost ongeveer net zoveel als een nieuw toestel. Maar ik wil helemaal geen nieuw toestel, ik wil gewoon mijn oude waar ik blindelings de weg op kon vinden.

Wie heeft dit in vredesnaam bedacht?

Natuurlijk ook boos op mijzelf. Ik zou na al die keren dat het nog net goed ging toch beter moeten weten? Een beschermhoesje moeten kopen? Minder nonchalant met mijn toestel om moeten springen?

Gelukkig heb ik nog een oude telefoon in mijn la liggen. Daar zitten gelukkig maar twee barstjes in. Want daar zat wel een beschermhoesje om. Dus ik hoef niet gelijk een nieuwe telefoon te kopen. Maar ik moet wel de simkaart uit mijn telefoon peuteren. Hem daarna in de reservetelefoon zien te proppen.

Wie heeft in vredesnaam bedacht dat je daarvoor met een speld een soort openhartoperatie voor moet uitvoeren, in plaats van een gewone drukknop te maken waarmee je het laatje openschuift?

Dingen weer opnieuw installeren. 27 mailtjes van Google accepteren omdat ze zeker willen weten dat ik wel degelijk ik ben. Kortom: een paar uur besteden aan gedoe, terwijl ik liever lekker een eindje in de zon wilde gaan wandelen.

En had ik op mijn reservetelefoon eigenlijk wel de Ommetje-app staan? Zou die mijn gegevens ergens genoteerd hebben of begin ik weer helemaal van voren af aan?

Zucht…