Column: tijdbesteding

Column: tijdbesteding

In de huidige situatie is het niet altijd gemakkelijk om je dagen zo in te delen dat de verveling niet toeslaat. Tot nu toe lukt het aardig.

Vrij van zwaarwegende verplichtingen, zoals werk of zorg, ben ik een van de bevoorrechte mensen die redelijk gezond door het leven gaat. Dit probeer ik zo te houden met dagelijkse rek en strek oefeninge, maar ook  yoga.

Ook een dagelijkse wandeling van ongeveer een uur – ruig weer is geen beletsel al is een (winter)zonnetje wel erg aangenaam – zorgt er voor dat een gedeelte van de dag is ingevuld. Naast over het algemeen gezonde voeding zorgt dit alles er voor dat ik goed in mijn vel zit, ook al zitten we opgesloten.

Toch zijn er op een dag momenten dat je niet goed weet wat te doen, maar we hebben het puzzelen herontdekt. Ik zie nog mijn moeder over een puzzel gebogen staan en begreep niet wat er leuk aan was maar nu wel.

In deze tijd is de keuze enorm en ik heb ontdekt dat ik de Wasgij puzzels erg leuk vind. Deze puzzels zijn anders dan de afbeelding op de doos dus je hebt geen voorbeeld. Al puzzelend ontdek je de ontknoping en dat zijn altijd afbeeldingen vol humor en vaak erg verrassend.

Daar tussendoor vind ik een dierenafbeelding of kunst erg mooi om te doen en de verslaving is toegeslagen. Als er een puzzel op tafel ligt kun je er onmogelijk langs lopen zonder even snel een paar stukjes te zoeken en dat duurt altijd langer dan de bedoeling was.

Het mooie aan dit verhaal is dat je er ook anderen mee besmet, maar dat is beter dan besmet worden met het coronavirus niet dan? Zo is mijn broer enthousiast geworden en niet meer te stoppen. Dit terwijl hij in de ochtend een drukke baan heeft op een school, maar ondertussen wel al zijn vrije tijd grotendeels besteed aan puzzelen.

Wij hebben samen afgesproken dat we, zodra we weer meer naar buiten kunnen, de puzzels bewaren voor het volgende winterseizoen ,want een verslaving moeten we zien te doorbreken niet dan?

Al is deze verslaving vrij onschuldig.
Veel plezier ermee!

Marian