Column: Vrijheid Blijheid

Column: Vrijheid Blijheid

Alleke draait de rollen nu eens om. In plaats van haar vakantie af te laten hangen van de boekingen, plant ze nu haar vrije periode zelf in.

Column: Vrijheid Blijheid

Een heerlijk streven maar weinige van ons bereiken dat doel. Natuurlijk zijn wij Nederlanders al bevoorrecht in een vrij land te wonen maar iedereen die in blijheid wil leven moet werken voor de kost, en daar is helemaal niets mis mee.

Als eigenaresse van een Bed & Breakfast heb je geen baantje van 8 tot 17.00 maar zijn er regelmatig spontane aanvragen of er een kamer vrij is, en altijd antwoord ik naar waarheid. Toch wringt daar soms de schoen want ook wij hebben leuke of soms minder leuke verplichtingen. Gelukkig kunnen we nu de taken verdelen en volgende week komt er een echte vuurdoop.

Mijn zoon heeft net zijn nieuwe appartement betrokken en zijn wens is dat ik, samen met zijn broer en zus het huis kom inzegenen en meteen vieren dat hij een jaartje ouder is geworden. We blijven een nachtje slapen, onderzoeken de omgeving en zijn van plan lekker te keuvelen en spelletjes te doen, uiteraard begeleid met een flesje wijn. Mijn kinderen hebben drukke banen dus het was even puzzelen tot iedereen tijd vrij kon maken en het is gelukt, alleen, er stonden op die datum hier wel twee kamers gereserveerd. Gelukkig reageerde mijn maatje spontaan met; oké, ik doe het wel, als je alles maar klaarzet voor het ontbijt.

Enkele weken later zijn het niet 2 maar 4 kamers geworden en nog steeds is hij bereid de scepter te zwaaien op die dag, dus mijn gasten worden verwend door een gastheer deze keer en wij kunnen onze plannen door laten gaan. Ik hoop van harte dat het hem heel goed gaat bevallen want feit is dat gasten eigenlijk bijna altijd vrolijk zijn, ze zijn even gezellig weg van huis en meestal om een leuke reden.

We zijn nu zover dat we de rollen omdraaien en niet afwachten, daar word ik namelijk zenuwachtig van. Ik vind het beter om, net als iedereen te weten wanneer we met vakantie zijn en niet, terwijl we allerlei plannen maken deze in duigen zie vallen vanwege boekingen. We zijn aangesloten bij Bed and breakfast Nederland en op hun site kun je de dagen dat je niet beschikbaar bent grijs maken, dat heb ik nu gedaan, voor de allereerste keer. Het lijntje kan niet altijd gespannen zijn dus wij nemen nu die vrijheid.

Gek gevoel is dat, maar tegelijkertijd geeft het rust. Wij gaan 3 weken lang op pad en niets of niemand zal dat verstoren. De volgende stap is om uit te zoeken waar we heen zullen gaan, opties genoeg dus dat komt zeker wel in orde. Gelukkig hebben we een goede oppas hier aan huis dus mijn grote vriend hond Kay kan lekker thuis blijven en zal niets tekort komen. Het zou helemaal mooi zijn als de oppas ook gasten zou willen ontvangen maar dat is teveel gevraagd, deze lieve mensen hebben namelijk een druk bestaan.

Als iemand dit leest en denkt, goh, dat lijkt me wel wat, ik zou daar best de boel willen beheren dan hoor ik het graag, voorwaarde is wel dat we elkaar al een beetje moeten kennen. Uieraard is het hier niet altijd druk, er zijn regelmatig stille periodes maar het is goed toeven hier, rust en ruimte genoeg. Het voordeel van een beheerder is dat de spontane onderneming die een B&B nu eenmaal is in stand blijft en dat is altijd beter.

Het zou leuk zijn als dit mocht lukken maar zo niet, wij laten ons niet tegen houden en trekken er op uit.

Alleke

Over Alleke