Column: wat een gezelligheid

Column: wat een gezelligheid

Het is een drukke periode in de bed & breakfast van Alleke met veel gezelligheid en soms wat vraagtekens.

Druk en gezellig

Wat een gezelligheid……De afgelopen tijd passeerden vele Paaspoppers, feestgangers kunstliefhebbers en recreanten. De muziek van het Paaspop terrein drong door tot in mijn B&B, evenals de sfeer. Er werd volop genoten en de waardering voor mijn warme gezellige B&B was groot. Bij vertrek staan er alweer diversen slaapplekken gereserveerd voor volgend jaar.

Nog steeds zorgt ook Jeroen Bosch voor onverwacht bezoek vanuit diversen landen dus internationaal zijn we ook. Mijn Duits word weer erg op de proef gesteld. Waarom word ik toch zo stuntelig van deze taal want als mensen Duits willen converseren gooi ik Duits Engels en Nederlands door elkaar en dat klinkt raar, maar ach, het wordt me vergeven. Gisteren vertrok dat erge lieve stel, ze gingen weer richting Keulen. Toen ze weg waren las ik een geweldig lief stuk in mijn gastenboek, dank jullie wel.

Nu is het weer stil en voel ik toch echt wel dat ook dat even nodig is want het is hard werken. De periodes van grote drukte zijn gelukkig maar schaars want anders zou ik er echt hulp bij moeten zoeken, dat is duidelijk. Momenteel zijn er nog twee dames en maandag komen er werknemers want ook dat gebeurt zo nu en dan.

Vraagtekens

Tussen alle drukte door was daar de man, eergisteren is hij weer vertrokken. Hij was erg aardig en netjes en zat vol verhalen. Hij vertelde over zijn huizen in Hamburg en Bali en zijn carrière als officier in het leger. Hij vertelde me eerlijk over zijn ex en zijn twee oudere dochters in Hamburg maar ook over zijn jonge vrouw in Bali met twee kleine kinderen. Oké, ieder zijn ding natuurlijk. Ik had het druk met mijn gasten en regelmatig zag ik dat hij ook hen zijn verhalen vertelde. Mijn gevoel zei me dat ik moest ingrijpen, privacy is belangrijk en dat deed ik dan ook.

Het werkte. Hij trok zich wat meer terug maar wel zo erg dat het leek alsof hij ook mij ontliep. Toen het weer betaaldag werd ontliep hij me ook en opnieuw moest ik ingrijpen. De vriendelijkheid stond inmiddels bij hem op een laag pitje en we besloten dat het beter was dat hij vertrok.

Inmiddels zat ik vol met vraagtekens want er kwamen verhalen boven water van hem die hij anderen vertelde waarvan ik dacht, goh, wat is nou waar en wat niet? Bang ben ik niet geweest maar mijn wantrouwen werd wel groter. Ik vroeg me steeds meer af of ik met een ziekelijke fantast te doen heb gehad of met een wanhopig mens.

Zijn vriend kwam later zijn spullen ophalen en het laatste was het geval. Hij vroeg me oprecht verbaast waarom de man moest vertrekken, waarop ik de reden vertelde. Hij begreep het volkomen. Hij vertelde me de oorzaak van het vertrek van zijn vriend uit Bali wat ik niet mag omschrijven maar wat mijn gevoel wel bevestigde, mijn goede gevoel over deze man. Hij vertelde ook dingen die dus wel bleken te kloppen en dat gaf me het vertrouwen terug.

Jammer dat het zo moest lopen, dat hij vertrok uit een land vol corruptie en nu alleen op afstand contact heeft met zijn vrouw en kinderen. Hopelijk vind hij opnieuw zijn weg naar het licht en de warmte want dat hij het koud had in ons kikkerlandje was meer dan duidelijk.

Over Alleke