Dagje Blijdorp met Alleke

Dagje Blijdorp met Alleke

Onze 'er-op-uit reporter' Alleke heeft een bezoekje gebracht aan Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Benieuwd naar haar ervaringen? Lees hier haar verslag van de dag.

Dagje Blijdorp met Alleke

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, een van de mooiste dierentuinen van Europa. Een leuke plek voor jong en oud. Volgens Alleke een echte aanrader voor een dagje uit. Ze heeft een dag met kinderen en kleinkinderen in deze dierentuin doorgebracht en haar ervaringen voor ons op papier gezet.

Op weg naar Blijdorp

Het plan is om bewapend met winkelkar op wielen, volgeladen met eten, drinken en lekkernijen van huis te vertrekken, op naar de parkeerplaats bij de dierentuin waar we verzamelen. Zo gezegd zo gedaan. Iedereen is mooi op tijd en hoewel er wat regen valt verdwijnen de wolken al snel en wordt het een stralende dag. Gelukkig want de voorspellingen waren goed dus iedereen is luchtig gekleed en paraplu’s en regenjassen zijn thuis gelaten.

Aapjes kijken

Ik weet niet waarom, maar door het geslenter in een dierentuin daalt er een vredige rust over me heen en iedereen lijkt er mee besmet. Behalve de kleine Yaqeen, het manneke rent alle kanten op met pa of ma achter zich aan. Tweejarige Evi kijkt haar ogen uit naar de dieren en heeft in tegenstelling tot haar leeftijdgenootje niet de behoefte weg te rennen.

De Amoerpanter lijkt voor ons te poseren en de apen lijken zich te verstoppen. Wel jammer want apen kijken blijft fascinerend. Veel dieren zijn erg lui, zoals de ijsbeer en de neushoorn. Maar ach, wat moeten ze ook met dat rare wezen, de mens, dat ze aanstaart en naar ze wijst. In de vlindertuin is een vlinderfeestje bezig, dus alle gelegenheid om ze goed te bekijken. Ook de planten zijn een lust voor het oog.

Knorrende magen: lunchtijd

Het wordt lunchtijd, na een fikse wandeling vinden we eindelijk het restaurant en buiten staan picknicktafels. Lekker, eindelijk een bakkie koffie en een broodje dus ik start met het uitladen van de kar. De plastic messen, de boter en het beleg staan op tafel en omdat mijn maatje de tassen zou vullen vraag ik hem, heb jij de broodjes daar? Huh, oh jee, nee, die liggen thuis in de broodtrommel!! En meteen, jij zou toch!! Nee, jij zou…..Ik stap naar binnen en daar liggen achter de toonbank de heerlijkste harde witte en bruine broodjes uitgestald. Ik vraag het meisje vriendelijk, kan ik onbelegde broodjes van je kopen en wat kosten ze dan? Ik ga het even vragen is het antwoord. Ze komt terug met de mededeling dat het kan en ze kosten €1,- per stuk. Zo, dat is netjes denk ik want in de vitrine liggen dezelfde broodjes met het een en ander er tussen voor € 4,25

De broodjes smaken heerlijk en het restaurant krijgt van ons een hele warme douche.

Wonderlijke onderwater wereld

We zetten onze wandeling voort en kijken tijdens het eten van een ijsje naar de olifanten. Ik ben hoogst verbaasd over de repeterende beweging van een olifant, het lijkt alsof hij een dansje maakt maar wel steeds op dezelfde plek, heel raar. Is dit stress of is er een andere verklaring voor? Het Oceanium maakt erg veel indruk op me, de bijzonderste waterwezens laten zich aan ons zien en ik kan me voorstellen dat een abonnement op een dierentuin erg leuk kan zijn. Rond de klok van vier besluiten we naar de Mac te gaan en daarna ieders zijns weegs, moe maar voldaan.

Alleke

Over Alleke

Door de jaren heen is maar al te vaak gebleken, pluk de dag en maak je leven leuk zolang het kan. Zodra we de kans krijgen trekken we er op uit en minimaal een keer per jaar maken we een wat langere reis in Europa. Over al deze leuke ervaringen onderweg schrijf ik graag en deel het met jullie. Ook in Nederland is nog erg veel te ontdekken en dat hoeft heus niet altijd veel geld te kosten: een fietstocht met een tas gevuld met lekkere dingen voor een picknick kan ook een heerlijk uitje zijn. Of zomaar even door een stad slenteren die je nog niet kent is ook erg leuk. Ik wil dat geluksgevoel graag met anderen delen en ik hoop dat degene die leest door mijn verhalen positief gestimuleerd wordt om er ook op uit te trekken.