De leukste uitjes voor de zomervakantie

De leukste uitjes voor de zomervakantie

De zomervakantie staat weer op de stoep. Trek jij er nog op uit met je (klein)kinderen? Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet en zijn benieuwd naar die van jou.

De leukste uitjes voor de zomervakantie

21 juni is het begin van de zomer en ook de zomervakantie staat weer voor de deur. Als je met pensioen bent hoeft je minder rekening te houden met officiële vakanties, maar het kan zijn dat de mensen om je heen nu ook vrij zijn en je er daardoor meer op uit trekt. Misschien heb je kleinkinderen en is het voor hun weer een feest om een paar dagen naar opa en/of oma te gaan. Iedere keer een nieuw uitje bedenken is nog niet zo makkelijk. Daarom vragen we hulp van de echte provincie-experts: jullie! Na een paar tips vanuit ons (met hulp van de ANWB) zijn we vooral benieuwd welke tips jullie elkaar zouden willen geven. Die kleine kinderboerderij in jouw omgeving, een speelbos of een nieuw geopend waterglijbanen park? Deel de beste tips in jouw provincie hier.

Gelderland: De Apenheul

Dierentuin de Apenheul in Apeldoorn is door de ANWB verkozen tot het leukste uitje van Nederland. Op plek twee en drie staan tevens dierentuinen, namelijk GAIAZoo in Kerkrade en Dierenpark Amersfoort. Het bijzondere aan de Apenheul is dat de meeste apen gewoon loslopen tussen de bezoekers. Of lopen de bezoekers los tussen de apen? Hierdoor komen de apen heel dichtbij en kun je ze af en toe zelfs aanraken. Dit maakt een bezoek met kinderen extra leuk.

Flevoland: Orchideeën Hoeve Luttelgeest

Het leukste uitje in Flevoland is volgens de ANWB-leden de Orchideeën Hoeve Luttelgeest. In de 25.000 vierkante meter overdekte tuinen kun je genieten van duizenden soorten orchideeën, tropische vogels, apen, reptielen en koikarpers. De Orchideeën zijn prachtig van vorm en kleur en er zijn wilde en zeldzame soorten te bewonderen. Ook is er de grootste vlindertuin van Europa!

Limburg: Kasteeltuinen Arcen

Het prachtig kasteel omringd door mooie tuinen is vlakbij Venlo gelegen. Jong en oud kan hier genieten van het monumentale kasteel en de prachtig aangelegde tuinen vol bloemen. Voor extra vertier is er een midgetgolfbaan. Ook vinden er regelmatig evenementen plaats, zoals roofvogelshows en muziekoptredens.

Utrecht: Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum op de vliegbasis Soesterberg werd geopend in december 2014 en is dit jaar het populairste uitje van Utrecht. Het museum heeft een bijzondere collectie militaire voertuigen met tanks, vliegtuigen en helikopters. Voor kinderen zijn er veel extra activiteiten georganiseerd, maar ook ouderen kijken hun ogen uit.

Friesland: Natuurmuseum Fryslan

In de provincie Friesland is het Natuurmuseum verkozen tot leukste uitje. Het natuurmuseum is voor iedereen, maar vooral voor kinderen is het een bijzonder leuk museum. Zij kunnen voelen, ruiken, horen en kijken. Ze mogen vooral veel zelf doen.