De mooiste fietsroutes in Nederland

De mooiste fietsroutes in Nederland

Ben je dol op fietsen en ben je op zoek naar mooie fietsroutes? Nederland is een echt fietsland en heeft ontzettend veel mooie fietsroutes.

De mooiste fietsroutes in Nederland

Nederland is een echt fietsland en niet voor niks uitgeroepen tot beste fietsland van Europa. We scoren hoog op het aantal fietsen in het land, fietstoerisme en fietsveiligheid. De titel ‘beste fietsland van Europa’ gaat dan ook samen met een groot aantal fietsroutes door heel Nederland. Van fietsen rond de meren door prachtige bossen en de heide.

Een manier om te fietsen is door middel van de bekende knooppuntbordjes. Maar, wat zijn nou de echt dé fietsroutes in Nederland die je niet mag missen? We hebben alvast een voorzet gedaan van mooie fietstochten en nodigen je uit om ook jouw favoriet te delen.

Waterrijke natuur – Noord-Holland

Als je graag een dagje er op uittrekt en 55 km wilt fietsen, dan kun je naar de Waterrijke Natuur in Noord-Holland. Het is een mooie route die je door mooie natuur brengt onder de rook van Amsterdam-Zuid-Oost. De start vindt plaats in Ouderkerk aan de Amstel. Via het weidegebied van Polder De Ronde Hoep fiets je langs rivieren, vaarten en kanalen.

Tijdens de tocht maak je kennis met dorpen als Baambrugge, Loenersloot en Vreeland. Ook fiets je langs de Vecht naar Nederhorst den Berg en kom je door de Spiegelpolder, langs de mooie Spiegelplas en de Ankeveense Plassen. Via Weesp, Driebergen en Abcoude kom je weer terug bij je beginpunt Ouderkerk aan de Amstel.

Fietstocht Rottemeren – Zuid-Holland

Fietstocht Rottemeren in Zuid-Holland is 32 km lang. Tijdens de fietstocht kom je bij het prachtige Rottemeren gebied. Dit is een veelzijdig recreatiegebied, met de Rotte als ruggengraat. Er zijn veel polders, bosgebieden en vergezichten waar je volop van kunt genieten. Zeker als het goed weer is en het zonnetje schijnt is dit een tocht om heerlijk van te genieten.

Fietstocht omloop walcheren – Zeeland

Fietstocht omloop Walcheren in Zeeland is 66 km lang. Tijdens de fietstocht kom je langs de randen van het voormalige eiland Walcheren. De afwisselende route laat je kennismaken met de verschillende landschappen op Walcheren, waar het water altijd vlakbij is.

De start vindt plaats op het plein van het NS-station Vlissingen. Vanuit hier fiets je een stuk buitendijks met zicht op de zeeschepen die varen op de Westerschelde. Via duinen, de zeewering bij Westkapelle, door de Manteling, langs het Veerse meer, langs de klok van Amemuiden, over de Boomdijk, fiets je een mooie route om vervolgens weer in Vlissingen terug te komen.

Gedurende de route is er volop gelegenheid om een kop koffie met een echte Zeeuwse bolus te nemen. Ook langs de duinen zijn er veel overgangen om eventueel ook van het strand te genieten. Een pittige maar mooie tocht met voor ieder wat wils.

Fietstocht Koninklijke bossen en heiden – Gelderland

Fietstocht Koninklijke bossen en heiden in Gelderland is 36 km lang. De route voert je door de bossen van de Koninklijke houtvesterij Het Loo, langs de kroondomeinen en door het bosrijke stuwwal landschap. Een gebied dat rijk is aan wild. Wanneer je in de ochtend- of avondschemering fietst maak je grote kans een zwijn te zien.

Kasteel Cannenburgh is een uitgelezen plek voor een pauze, waar je in het restaurant lekker kan lunchen. Een tocht waar natuur, cultuur en schoonheid elkaar afwisselen.

Voor ieder wat wils

Naast deze genoemde fietsroutes zijn er natuurlijk nog een tal van andere mooie fietsroutes door Nederland. Begin je net met actief fietsen of ben je al getraind, er is voor ieder wat wils op verschillende niveaus. Op de website www.fietsen.123.nl kun je talloze mooie routes vinden die uiterst gedetailleerd beschreven staan. Wil je toch liever fietsen door middel van knooppuntbordjes? Dan kun je een route uitstippelen via de website fietsrouteplanner.