De mooiste reizen na je pensioen

De mooiste reizen na je pensioen

Voor veel mensen is het een lang gekoesterde wens; reizen na je pensioen. Niet alleen ver weg, ook ons eigen Europa heeft veel moois te bieden. Benieuwd welke mooie plekjes Europa kent? Wij hebben 4 mooie reizen voor je uitgestippeld waar je gebruik van kunt maken.

De mooiste reizen na je pensioen

Reizen na je pensioen, voor veel mensen is het een droom die ze graag willen verwezenlijken zodra ze met pensioen zijn. Sommigen reizen naar een ander continent om daar mooie plekken te bezoeken, anderen bezoeken liever een mooie bestemming dichter bij huis. Om bijzondere plekjes te bezoeken, hoeven we niet zo ver weg als dat we vaak denken. Europa kent namelijk tal van mooie en bijzondere plekken die zeker een bezoekje waard zijn. We hebben vier mooie reizen door Europa voor je ontdekt en deze uitgestippeld. Zo kun je al het moois van Europa ontdekken.

Rondreis Georgië

Voor een mooie rondreis hoeven we het dus niet eens zo ver weg te zoeken, Georgië bijvoorbeeld heeft veel te bieden. De Kaukasus, dat gevormd wordt door Georgië, Armenië, Azerbeidzjan en enkele Russische deelrepublieken, is een gevarieerd republiek. Georgië heeft veel te bieden op zowel culinair als cultureel gebied. Georgiërs zijn echte levensgenieters en heel gastvrij. In de Georgische cultuur is het dan ook niet vreemd dat ze toeristen uitnodigen voor een feest, gasten worden namelijk gezien als een geschenk van God. Een uitnodiging voor een lokaal feest is een unieke kans om de echte cultuur van Georgië te proeven. Verder worden op dit soort feesten traditionele Georgische gerechten serveert, zodat je ook op culinair gebied Georgië echt ontdekt.

Rondreis Albanië

Een rondreis door Albanië is een prachtige reis. Zowel het noorden als het zuiden van het land, en alles wat daar tussenin ligt, is de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. Een reis door Albanië is geschikt voor zowel een actieve als culturele reis. Albanië beschikt over grote stukken ongerepte natuur waar je heerlijk kunt wandelen. Maar, het land is ook rijk aan cultuur. Bezoekjes aan kerken, kloosters en ruïnes behoren allemaal tot de mogelijkheid. Verder kun je de echte Albanese sfeer proeven door de steden te verkennen. Op diverse locaties door het hele land kun je goed overnachten, daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan kleine accommodaties waar je gastvrij ontvangen wordt en de echte Albanese cultuur proeft. Door het hele land zijn smakelijke lokale maaltijden te krijgen waarvan je heerlijk kunt genieten. Een heerlijke en unieke reis om na je pensioen te maken.

Rondreis Azoren

De Azoren is een unieke, sprookjesachtige, uitkomst voor echte natuurliefhebbers. De Azoren is een eilandengroep midden in de Atlantische Oceaan en horen bij Portugal. Azuurblauwe meren, prachtige vulkanische bronnen, stilstaan bij heldere watervallen en kennismaken met het lokale wildleven. Op de Azoren kan het allemaal. Door een excursie te boeken zou het zomaar kunnen dat je oog in oog staal met een walvis of, dat je kennis maakt met de historische binnenstad van een van de stadjes op de eilanden. Voor de echte wandelaars onder ons, is een rondreis op de Azoren een unieke kans. Heerlijk om al wandelend na je pensioen deze reis te maken.

Rondreis IJsland

Heb je er altijd al van gedroomd om zo dicht mogelijk naar de poolcirkel toe te gaan om hier rond de reizen? Je kunt na je pensioen zoveel reizen als mogelijk is. Vergeet dan niet een rondreis door het prachtige IJsland te maken. Er worden door verschillende aanbieders avontuurlijke reizen aangeboden naar dit land. Als je hier naar toe gaat is het aan te raden de Gouden Driehoek een bezoekje te brengen. IJsland staat bekend als een land van vuur en ijs en je reist hier langs de gehele zuidkust. Je ziet de mooie watervallen en de uitgestrekte landschappen, die je tot op heden alleen maar op tv en op plaatjes hebt gezien. Door te reizen na je pensioen zal je droom eindelijk werkelijkheid worden. Je gaat als je naar IJsland gaat genieten van veel verrassingen zoals de mooie vulkanen, lavavelden, geisers en gletsjers. Je kunt heerlijk ontspannen in één van de vele warmwaterbronnen. Beleef de reis naar IJsland na je pensioen.

Goed voorbereid op reis

In ieder land dat je komt gelden natuurlijk andere regels, ook op het gebied van hygiëne en gezondheidszorg. Als je goed voorbereid op reis wilt, en dus niet voor onverwachte verassingen wilt komen te staan, is het verstandig vooraf een afspraak te maken bij de GGD bij jou in de buurt. Van de GGD ontvang je informatie die is afgestemd op de specifieke reis die jij gaat maken. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je je moet laten inenten.

In ons artikel reizen na je pensioen kun je tevens nog veel meer lezen over dit onderwerp.

De gouden regel bij het maken van jou droomreis is: geniet! Zo is dag een tot de laatste dag een waar paradijs.

Heb jij ook een bijzondere reis gemaakt of heb jij een reis op de planning staan? Vertel het ons en laat een reactie achter.

Pensioen eZine
Tijd

> Download het magazine

eZine tijd