Een persoonlijk pensioencadeau

Een persoonlijk pensioencadeau

Wanneer je collega, vriend of een familielid met pensioen gaat is het leuk om een persoonlijk cadeau te geven. Wij geven enkele tips om je cadeau een persoonlijke tint te geven.

Een persoonlijk pensioencadeau

Wanneer je collega met pensioen gaat is het leuk om een persoonlijk cadeau te geven. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een zelfgeschreven pensioengedicht, waar we al eerder tips over gaven. Maar een pensioengedicht is uiteraard niet de enige optie. Er zijn vele manieren waarop je een collega, vriend of familielid die met pensioen gaat kunt bedanken. We zetten een aantal leuke cadeaus voor bij een afscheidsspeech op een rijtje.

Het perfecte pensioen cadeau: de online pensioencursus

De online pensioencursus van Leef je Pensioen is te volgen op elk moment van de dag, wanneer je maar wilt. Bomvol informatie, inspiratie en tips om goed voorbereid het pensioen tegemoet te gaan. In 6 thema’s neemt oud-presentator Jan de Hoop de cursist mee in de veranderingen tijdens de pensioentijd.

Er zijn nog andere manieren waarop je een collega, vriend of familielid die met pensioen gaat kunt bedanken. We zetten een aantal leuke cadeaus voor bij een afscheidsspeech op een rijtje:

In je badjas de krant lezen

Wat dacht je van een gepersonaliseerde badjas?  Op de badjas kun je een mooie spreuk laten borduren of de naam van je collega. Een badjas is bovendien een fijn item voor iemand die met pensioen gaat. Rustig in je badjas de krant lezen met een verse jus d’orange en een croissantje, waarom niet? Het kan als je met pensioen bent elke dag, want je hoeft niet langer elke ochtend op tijd op je werk te zijn. De badjas kan gelijk een goede aanleiding zijn voor een persoonlijke afscheidsspeech of een pensioengedicht.

Een persoonlijk pensioencadeau: met de tijd mee

Op zoek naar een cadeau met iets meer actie? Geef dan een (sport)horloge aan de pensionado in spe. Afhankelijk van het soort horloge, kan je een horloge soms ook laten graveren. Bovendien geef je hier mee aan dat je collega die met pensioen is, zeker niet achter de geraniums gaat zitten. Want een horloge is alleen handig wanneer je ergens op tijd moet zijn en je een druk bestaan hebt. Voor de sportieveling kun je ook altijd nog gaan voor een bidon met een foto van alle oud-collega’s. Zo weet je zeker dat de gepensioneerde nog vaak aan jullie zal denken, terwijl hij een rondje aan het hardlopen is of staat te zwoegen in de sportschool.

Levensgenieters die van gezelligheid houden

De collega die wat minder sportief is maar wel van gezelligheid houdt, kun je verblijden met een gepersonaliseerde wijnfles met wijnkistje. Een mooi cadeau voor echte levensgenieters en tijdens het voorlezen van je afscheidsspeech of pensioengedicht, kun je alvast het eerste glas heffen. Bij het woord levensgenieter hoort vaak automatisch het woord reizen.

Voor de collega die met pensioen gaat en van plan is om wat vaker weg te gaan, kun je een sticker bestellen voor op zijn koffer. Handig, want zo kun je je koffer altijd herkennen wanneer hij van de bagageband afkomt op het vliegveld. Maar ook degene die binnen Nederland reist kan wel een koffer gebruiken, dus zo’n koffersticker is handig en persoonlijk pensioencadeau voor elke collega die er weleens tussenuit gaat. Voor levensgenieters die graag een bezoeken brengen aan pretparken of museu kun je ook denken aan leuke abonnementsvormen of andere 65 plus voordeeltjes zoals de museumjaarkaart.

Voor ieder wat wils

De online pensioencursus voor wie graag goed voorbereid met pensioen gaat, een badjas voor wie graag thuis is, een koffersticker voor wie de deur wat vaker uitgaat. Een fles wijn voor wie van gezelschap houdt en een bidon voor de sportieveling die in zijn eentje in de bossen gaat rennen. Of toch het horloge voor degene met een druk programma.

Gepersonaliseerde cadeaus zijn er in alle soorten en maten en voor ieder wat wils. De ideale aanvulling op je afscheidsspeech of pensioen gedichten voor een collega die met pensioen gaat. Zo geef je een persoonlijk afscheidscadeau, want je gaat immers maar een keer met pensioen. Heb je nog wat inspiratie nodig? In dit artikel kun je de mooiste pensioengedichten vinden!

Heb jij ooit een mooi persoonlijk pensioencadeau gegeven of ontvangen? We zijn benieuwd naar jouw beste tips!