Even voorstellen; 3 nieuwe columnisten

Even voorstellen; 3 nieuwe columnisten

Het nieuwe jaar starten we met 3 nieuwe gezichten! Na 5 jaren heeft vaste columnist Wim afgelopen december zijn laatste column geschreven. En maar liefst 3 nieuwe enthousiaste columnisten staan te popelen om hem op te volgen! Ook Marian blijft nog elke maand haar columns schrijven. Vanaf nu kun je dus elke week lezen over de belevenissen van een actieve pensionado. Wij stellen de kersverse schrijvers aan je voor.

Elly kwakkelstein

Mijn naam is Elly Kwakkelstein, ik woon in een dorpje in de buurt van Utrecht en ben een blije en trotse moeder van 3 kinderen, evenveel schoonkinderen en 6 kleinkinderen. Ik ben 68 jaar, bijna 69 en leef mijn pensioen al sinds juni 2019. Toen mijn pensioen begon had ik exact 50 jaar gewerkt, als laatste in de functie van uitvoerend bestuurder van een bedrijfstakpensioenfonds.

Waar ga je over schrijven?

Ik verheug me er nu al op om uitgebreider te schrijven over allerlei ervaringen, verbazingen, uitdagingen en overpeinzingen. Zoals mijn verhuizing van stad naar platteland, de verduurzaming van mijn huis en wat mijn hond Lola allemaal voor streken uithaalt.

Wil je nu al meer over Elly weten? Lees hier een interview met Elly

Ron Cornet

Ik ben Ron Cornet, geboren in Rotterdam, getogen in Arnhem, nu woonachtig in de prachtige Hanzestad Harderwijk. Getrouwd, twee zoons, twee schoondochters en drie kleinkinderen. Sinds oktober 2021 ben ik met pensioen na 32 jaar in de zorg en negen jaar ‘van alles en nog wat’. Ik kan daar best aan wennen, al is af en toe een dagje vrijwilliger in het Stadsmuseum en het Marius van Dokkummuseum ook heel leuk.

Binnenkort gaan we Ron beter leren kennen met een interview op Leef Je Pensioen.

Waar ga je over schrijven?

Het lot van een gepensioneerde die achter de orchideeën blijft zitten (geraniums zijn zó 2020), zeker in deze coronatijd, zijn de kilootjes die er ‘zomaar’ aankomen. Hoe blijf je fit en gezond? Zeker als lekker eten een hobby van je is en je spontaan spierpijn krijgt als je alleen maar dènkt aan het woord Sportschool… Met de nodige zelfspot probeer ik, met vallen en opstaan, toch wat te doen en ik maak de lezers van deze nieuwsbrief daar graag deelgenoot van.

Margie Rhemrev

Ik ben Margie Rhemrev en geniet sinds april 2021 van mijn pensioen. Zoveel vrijheid, toe kunnen geven aan spontane invallen, rust in het hoofd: wat een verrassende ommekeer na ruim veertig jaar werken. Wég aanvankelijk schrikbeeld voor zwart gat, verveling, leegte of isolement; hállo nieuwe levensfase.

Na ruim veertig jaar werken voor anderen, nuttig te zijn geweest voor organisaties en bedrijven, kies ik nu voor eigen ‘projecten’, die blij maken en energie en voldoening geven. Moest het leven voorheen groots en meeslepend zijn, tegenwoordig is het meer bescheiden maar net zo boeiend.

Margie

Waar ga je over schrijven?

Ik zal vooral schrijven hoe we een beetje leuk ouder worden. Mijn nieuwsgierigheid naar mensen en culturen, nieuwe ontwikkelingen en dwarse denkers zal daar een grote rol in spelen. Wat drijft mensen, wat is de betekenis van dat kunstwerk, hoe maak je de lekkerste humus, hoe blijf je aantrekkelijk én vitaal, hoe ga je om met hippe ontwikkelingen maar ook, hoe ga je om met de beperkingen van het ouder worden. Wat ga je doen als het buiten grijs en nat is, hoe houd je de dag dan toch leuk? Genoeg om nieuwsgierig voor te blijven!

Wil je nu al meer lezen over Margie, lees dan hier haar interview.