Geocaching, het nieuwe schatzoeken

Geocaching, het nieuwe schatzoeken

Geocacher worden om leuke 'schatten' te vinden via de GPS. Iets voor jou? Het is de nieuwe vorm van het spelen van een avontuurlijk spel.

Geocaching, het nieuwe schatzoeken

Geocacher worden om leuke ‘schatten’ te vinden via de GPS, dat is de nieuwe vorm van het spelen van een avontuurlijk spel. Geocaching is speciaal ontworpen voor de GPS (Global Positioning System), waarbij diverse mensen, organisaties en/of verenigingen bepaalde ‘schatten’ (ook wel caches genoemd) verstoppen. Om ervoor te zorgen dat de zoektocht voor de GPS’er (jij dus) kan kan beginnen en dat de ‘schatten’ gevonden worden, worden de locaties gedeeld op internet. Hier kan je via de GPS de coördinaten noteren en deelnemen aan het spel. Je kunt het Geocaching spel alleen uitvoeren of in koppels, het ligt eraan wat je zelf het leukste vindt. Heb jij tips voor anderen na het lezen van dit artikel? Deel ze dan vooral met elkaar onderaan dit bericht.

Aanschaf GPS apparaat

Alvorens je aan het spel kunt beginnen, moet je in het bezit zijn van een elektronisch apparaat (GPS), waarbij exacte posities op aarde (in de wereld) worden weergeven. De posities worden via lengte- en breedtegraden uitgedrukt. Via de aangeven coördinaten vanuit het spel, kun je op zoektocht gaan via de GPS.

Er zijn verschillende soorten elektronische apparaten te verkrijgen die bovengenoemde kunnen weergeven. Hoe uitgebreider de functies op het apparaat, hoe duurder de aanschaf. Sommige hebben een elektronisch kompas ingebouwd en/of spraaknavigatie of laten een uitgebreide kaart zien waar je op dat moment staat.

Het is maar net hoe uitgebreid je het wil hebben en wat de zoekfunctie voor het spel zo duidelijk mogelijk maakt. De kosten voor een GPS apparaat beginnen vaak bij ongeveer €130,- en zijn te koop bij outdoor- alsmede watersportwinkels.

Gevonden cache

Wanneer je, via de aangegeven coördinaten, de cache of caches hebt gevonden, zul je sowieso een logboek te zien krijgen. Deze kan informatie omvatten omtrent de maker van de cache en de datum waarop deze cache verstopt is. Het kan ook zijn dat er een grappige anekdote op staat om je te vermaken of nieuwe aanwijzingen voor een andere te vinden cache. Ook staan de bezoekers vermeldt die eerder de cache gevonden hebben. Dus als jij zoiets vindt, kun jij je eigen bezoek er ook bij zetten.

Het kan ook voorkomen dat de cache bestaat uit een trommel met een product erin (afhankelijk wat diegene die de cache heeft verstopt, erin heeft gestopt). Wanneer deze laatste van toepassing is, mag je als vinder iets uit de trommel halen, maar er ook weer iets nieuws aan toevoegen om het Geocaching spel te continueren voor andere spelers.