Gezonde leefstijl apps: van yoga tot bloeddruk

Gezonde leefstijl apps: van yoga tot bloeddruk

Beweeg jij genoeg? Zorg je goed voor jezelf? Er zijn veel gadgets en app’s die je kunnen helpen bij het toepassen- en volhouden van een gezonde leefstijl. Je kent ongetwijfeld de klassieke middelen zoals een hartslagmeter of een bloeddrukmeter; 2 essentiële zaken om in de gaten te houden als we ouder worden. Maar er zijn nog veel meer nuttige én leuke apps die je kunt gebruiken om je gezondheid te monitoren.

Stappen en slokken tellen

Om te zien hoe veel je loopt, bestaan al jaren stappentellers. Wist je dat je om gezond te leven je dagelijks 10.000 stappen moeten zetten? Als je gaat fietsen kun je met een fietscomputer je afstand en je gemiddelde snelheid bijhouden. 

Je kunt ook een Fitbit proberen, een sporthorloge die je via een app koppelt aan je smartphone. Hierop zitten verschillende functies zoals een hartslagmeter en calorieënteller. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook op aangeven hoeveel water je drinkt.

Daarvoor bestaan trouwens ook slimme drinkflessen, die oplichten om je eraan te herinneren dat je moet drinken. Koppel je hem aan je smartphone, dan zie je precies hoeveel je drinkt.

Apps voor stimulans en schouderklopje

Gezonde leefstijl apps

Er zijn talloze app’s voor smartphones, die je helpen bij je activiteit. ‘Hardlopen met Evy’ is er zo één. De app geeft aan hoe je training gaat en geeft je tips – en een schouderklopje als je goed getraind hebt. 

Voor de technologische renners bestaan ook sportbroeken die al deze data met ingebouwde sensoren bijhoudt. Ook voor wandelaars en fietsers zijn veel app’s beschikbaar. Bijvoorbeeld met routes, waarbij extra informatie over de regio wordt gegeven.

In evenwicht

En je hoofd en geest? Zijn die in evenwicht? Heb je wel eens een yoga-cursus overwogen? Ook daar zijn app’s voor, Pocket Yoga bijvoorbeeld. En je hersenen houd je getraind door geheugen- taal- of rekenspelletjes te doen. Ook schaken, dammen en bridgen (ook online!) zijn perfecte activiteiten om de grijze massa in beweging te houden. En vergeet ook gezonde voeding niet of gewoon een goed gesprek met een goede vriend of vriendin!

App downloaden, let op dit.

Lees voor je een app gaat downloaden de recensies over de app, dan weet je zeker dat je een goede te pakken hebt. Het is ook slim om te kijken wie de app uitgeeft. Is dat een bekend bedrijf of website? Is een app vaak gedownload, dan geeft dat meer zekerheid dan een app die bijna niemand op zijn telefoon heeft.

En misschien overbodig te zeggen, maar veiligheid staat bovenaan. Dus als je aan de slag gaat met routes op je mobiele telefoon voor fiets of auto, zorg dan dat je een goede (fiets)houder koopt voor je fiets en in de auto. Zo kun je de app veilig gebruiken.