Het leuke aan radio maken is dat ik mijn muziekhobby kan delen met de luisteraars.

Het leuke aan radio maken is dat ik mijn muziekhobby kan delen met de luisteraars.

Hans Don (67) is vier jaar getrouwd met Bep. Na ruim veertig jaar te hebben gewerkt als elektromonteur ging Hans zeven jaar geleden met pensioen.

Hans stort zich nu volledig op zijn passie voor muziek als radiopresentator bij de regionale zender Radio Kaag en Braassem. Samen met medepresentator Ans Hommes en technicus Aad van Haestregt maakt hij een programma voor senioren op de zondagochtend.

“Ik ben altijd met muziek bezig geweest. Waarschijnlijk ben ik zingend geboren. Mijn vader luisterde vroeger altijd graag naar Hank Williams op de radio, dat vond ik prachtig. Rond mijn twaalfde ging wekelijks de PTT-radio aan voor een Duits programma waarin veel Amerikaanse muziek werd gedraaid. Nog steeds luister ik het liefste naar Amerikaanse country en rock & roll.”

Elektromonteur

“Voor mijn pensioen was ik 44 jaar elektromonteur. Dat vond ik niets aan. Mijn ouders wilden destijds dat ik zo snel mogelijk ging werken, want er moest brood op de plank komen. Ik was liever de kant op gegaan van filmen, geluid en muziek. Maar doorleren kon toen niet, daar was gewoon geen geld voor. De laatste jaren heb ik veel bij Unilever in Vlaardingen gewerkt. Met pensioen gaan vond ik heerlijk, ik ging fluitend naar huis. Ik nam afscheid van een fijne baas en collega’s, maar het werk zou ik niet missen. Eindelijk had ik meer tijd voor mijn hobby’s muziek, fotograferen en filmen. Ik wilde alles te snel doen.”

Seniorenprogramma

“Op een gegeven moment vroeg Ans via mijn vrouw, die ze kent van het koor, of ik mee wilde werken aan het seniorenprogramma. Nu maak ik met Ans en Aad wekelijks een seniorenprogramma en op donderdagavond presenteer ik een eigen programma met country- en rock & rollmuziek. Van microfoonangst heb ik niet zoveel last. Ik heb ooit in een rock & rollbandje gezeten en dat deed me ook niet zoveel. Af en toe kom ik mensen tegen in mijn woonplaats Roelofarendsveen die plaatjes aanvragen. Ik hoef niet bekend te worden, maar het is natuurlijk fijn om te horen dat je op deze manier gewaardeerd wordt.”

Verloren muziek

“Het leuke aan radio maken is dat ik mijn muziekhobby kan delen met de luisteraars. Ik verzamel al mijn hele leven muziek. Vroeger platen, nu cd’s. Mijn hele huis staat ermee vol. In radio-uitzendingen draai ik vaak verloren muziek uit mijn collectie. Ik vind het ook heel leuk om de luisteraars te vertellen waar de muziek vandaan komt en hoe het gemaakt is.”

Elvis

“Elke dag ga ik naar mijn hobbykamer om muziek te luisteren en klaar te zetten voor uitzendingen. Ik een grote fan van Elvis, mijn vrouw ook. Ik vind hem een fenomeen tegen wie niemand op kan. Mijn grootste wens is om naar Memphis te gaan om de Sun Studio te bekijken, waar Elvis zijn carrière begon. Daarnaast ben ik ook veel bezig met filmen en fotografie. Mijn zoon zegt wel eens: jij moet 175 jaar worden om alles te doen wat je wil!”

Wil je meer weten over radio Kaag en Braassem of weten hoe je het kunt beluisteren. Neem dan een kijkje op hun website.