Het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum toont op een verrassende wijze de historie van het Nederlandse spoor. Met een bezoek aan het Spoorwegmuseum in Utrecht zet je dan ook letterlijk een stap terug in de tijd. Terug naar de tijd dat reizen met de trein alleen was voorbehouden aan de allerrijksten en waar dampende stoomlocomotieven nog de dienst uitmaakten op het spoor. Al deze antieke treinen zijn te zien in het museum in Utrecht. Maar Het Spoorwegmuseum is veel meer dan treinen kijken, het is een beleving voor jong en oud.

Maak kennis met de Plusdag 
Het Spoorwegmuseum kent een speciaal programma voor 55-plussers, de Plusdag. Iedere derde dinsdag van de maand staat het museum in het teken van de nostalgie en word je meegenomen langs de bijzondere kanten van het museum. Je krijgt een uitgebreid nostalgisch programma met een rondleiding, een presentatie en een theatervoorstelling. Op onze website vind je meer informatie over de kosten en data van deze Plusdagen.

Vrijwilligerswerk bij Het Spoorwegmuseum
Als je een grote passie hebt voor treinen en vooral als je bezit over de nodige technische kennis dan is Het Spoorwegmuseum misschien wel op zoek naar jou. Bekijk hier de actuele vacatures.

Lia is vrijwilliger bij Het Spoorwegmuseum

Je merkt dat iedereen zijn eigen stijl heeft van rondleiden. Dat vind ik zo leuk hier

Je merkt dat iedereen zijn eigen stijl heeft van rondleiden. Dat vind ik zo leuk hier