Je eerste dag met pensioen, wat ga je ondernemen?

Je eerste dag met pensioen, wat ga je ondernemen?

Je eerste dag met pensioen. Het begin van een hele nieuwe fase is aangebroken. Daarbij geldt, een goed begin is het halve werk! Hoe ga jij de dag invullen? Wij geven nog enkele tips.

Je eerste dag met pensioen, wat ga je ondernemen?

Voor wie het pensioen nog niet is aangebroken; denk jij er wel eens over na hoe je eerste pensioendag er uit zal zien? Zie je het als een symbolische start van een nieuwe periode en ga je deze volop inluiden? Of kies je er misschien voor om deze dag alles de boel te laten en maar zien wat er op je af komt (uiteraard nadat je heerlijk hebt uitgeslapen). Welke invulling ook bij je past, wij geven je alvast wat extra tips om deze bijzondere dag in te vullen. Ben je al met pensioen? Dan zijn we erg benieuwd wat jij destijds hebt gedaan op je eerste pensioendag.

Een lange luie ochtend

Heerlijk uitslapen! Als je dat tenminste nog kunt. Vaak zitten werkenden in zo’n vast ritme dat je biologische wekker ervoor zorgt dat je alsnog al om 6.30 naar het plafond ligt te staren. Toch voelt het deze dag wellicht anders dan andere dagen. Je kunt in alle rust ontbijten, de krant lezen en dat alles in je pyjama als je dat lekker vindt. Verwen jezelf met een verse jus d’orange en warme broodjes uit eigen oven.

Toerist in eigen stad

Stap op de fiets en maak een uitgebreide tour door je eigen stad of de meest dichtbijzijnde stad. Als je niet in de stad woont kun je een (OV) fiets huren om heerlijk rond te fietsen of je kunt er natuurlijk voor kiezen om een stadswandeling te gaan maken. Het idee hierachter is dat je meestal alleen maar doelgericht door je eigen stad navigeert om van A naar B te komen of om zaken te regelen of te kopen. Je hebt daardoor wellicht nooit de tijd genomen om eens echt goed rond te kijken. Kijk deze keer eens goed naar die mooie gevels, ontdek de geschiedenis van dat leuke straatje of bezoek het museum dat je in een andere stad ook zou hebben bezocht.

Boek je droomreis

Om je pensioentijd meteen met een goed voornemen te starten en iets te hebben om naar uit te kijken kun je je als doel stellen om op je eerste pensioendag een mooie reis te boeken. Denk aan een verre vliegvakantie, een stedentrip in Europa of een sportieve wandelvakantie. Je hoeft je in ieder geen zorgen meer te maken of je daar wel genoeg vakantiedagen voor hebt. Weet je nog niet wat je wilt? Stap eens een reisbureau binnen en laat je inspireren en verleiden door de prachtige bestemmingen.

Je hoofd leegmaken

Nu je pensioentijd is aangebroken zie je er misschien naar uit om met een frisse blik te kijken naar de komende periode en even afstand te nemen van je werkzame leven. Gewoon om even na te denken over jouw wensen en behoeften voor deze nieuwe levensfase. Waar kan je dat nu beter doen dan in de vrije natuur. Ga lekker naar het stand om uit te waaien, pak de fiets en maak een lange tocht door de polder of verken een mooie boswandeling die je nog niet eerder hebt gelopen. Laat je gedachten de vrije loop en laat je volop inspireren voor een mooie nieuwe tijdinvulling.

Vier het moment!

Beschouw het met pensioen gaan als een belangrijke mijlpaal, want dat is het ook! Dus vier het vooral ook op die manier. Geniet van een nieuwe fase die je nieuwe kansen biedt. Nodig je vrienden, familie en bekenden uit en ga wat leuks doen. Een feestje thuis, lekker eten of iets anders waar jij zin in hebt.

Waar je ook zin in hebt. Vul de eerste dag van je pensioen op een manier die bij jou past. Dat is juist het fijne van met pensioen zijn, je mag het helemaal zelf bepalen. En in ieder geval de eerste dag is dat nog hartstikke fijn!