Je eerste pensioendag

Je eerste pensioendag

Al jaren heb je uitgekeken naar dit moment; je eerste pensioendag! Het begin van een nieuwe fase. Hoe vul je deze periode goed in? Wij zoeken het uit.

Je eerste pensioendag

Je hoeft je wekker niet te zetten, geen lunchtrommel klaar te maken en vooral een (voorlopig) hele lege agenda! Het is je eerste pensioendag. Al jaren heb je hier naartoe geleefd en naar uitgekeken, hoe zal het echt zijn? Ben je net zo opgewonden als je eerste schooldag of de eerste werkdag op een nieuwe baan?

Wat kun je verwachten?

Vele maanden of zelfs jaren heb je misschien wel toegewerkt naar deze bijzondere dag: je eerste dag met pensioen. Met je laatste werkdag en het afscheid nemen van je collega’s nog vers in je geheugen. Bedenk dat dit het begin is van een geheel nieuwe levensfase. Een nieuwe fase die je waarschijnlijk vooral kent van de luchtige en humoristische pensioenquotes; ‘Het grootste probleem van met pensioen zijn, is dat je nooit meer een dag vrij bent’ of ‘Het ergste van met pensioen zijn is dat je koffiedrinkt in je vrije tijd’. Klinkt alsof je pensioentijd alleen in het teken staat van relaxen, chillen en niks doen. En voor veel mensen is dat misschien ook zo, maar ontdek vooral wat jij er zelf uit wil halen. Uit ons eigen onderzoek blijkt dat maar liefst 75% van de gepensioneerden geniet van zijn of haar pensioen en wij willen natuurlijk graag dat jij bij dat percentage genieters hoort!

Verplichtingen of vrije tijd?

Nu je deze eerste pensioendag waarschijnlijk toch rustig aan doet; ga eens voor jezelf op onderzoek uit wat je verwacht van deze nieuwe periode. Zou je willen reizen, vrijwilligerswerk doen of meer tijd besteden aan je kinderen of kleinkinderen? Het grote verschil met vroeger is met name dat je tijdens je pensionering voor een groot deel zelf de baas bent over je agenda! En hoewel je agenda nog leeg is, is het aan te raden om na te denken hoe je je tijd wilt gaan invullen. Voel je er meer voor om wekelijks op een vaste dag activiteiten te ontplooien of wil je alleen beschikbaar zijn voor werk, vrijwilligerswerk of je familie op oproepbasis? Door hier zelf alvast over na te denken voorkom je dat anderen jouw tijd alvast gaan invullen of dat je wordt overvallen door een voorstel waar je achteraf niet zo blij mee bent. Pas als je daadwerkelijk met pensioen bent lukt het je meestal om echt goed in te kunnen schatten wat voor jou belangrijk is.

Wat ga jij doen op je eerste pensioendag?

Wij zijn erg benieuwd wat jij gaat doen of hebt gedaan op je eerste pensioendag. Heb je toch vroeg je wekker gezet om de dag te plukken of juist een gat in de dag geslapen? Of heb jij nu al heerlijke plannen voor jouw eerste dag met pensioen die op komst is? Laat het ons weten!

We wensen je een mooie pensioentijd toe!