Kerstwensen

Kerstwensen

Alleke verheugt zich op een gezellig samenzijn met de kerst. Dit jaar niet bij haar thuis met de kinderen, maar met een ander bont gezelschap.

Kerstwensen

De donkere dagen voor kerst zijn momenteel echt donker want als je uit het raam kijkt zie je een mistige wereld met natte wegen en in de grauwe lucht is nergens een piepgaatje voor wat zon. Wij zijn aan het bijkomen van een zeer besmettelijke hardnekkige griep en opnieuw ben ik mijn lijf dankbaar want ik voel een langzaam herstel. Geef het de tijd zegt men en dat doen we ook maar soms begint het weer wat te kriebelen en wil ik weer wat doen, goed teken!

Het einde van een kookcarrière

Gelukkig is onze planning voor de kerst duidelijk; dit jaar zijn we uithuizig en wel bij een wat minder mobiel familielid. We hebben de koppen bij mekaar gestoken; het wordt weer een Amerikaans feestje al is dat achterhaald, het blijkt typisch Nederlands te zijn om eten mee te nemen naar het gastadres. Mijn jongste is dol op taarten bakken dus hij zorgt voor wat lekkers bij de koffie en wij, of liever mijn maatje zorgt voor een onderdeel voor het diner. Sinds hij afgelopen juni met pensioen is gegaan en we op zoek zijn naar een goede balans in huis heeft hij de keuken in bezit genomen want hij vindt koken erg leuk, en ik….ik vind het fantastisch dat er een einde is gekomen aan mijn kook carrière. Onderwijl worden de gastheer en gastvrouw ontzien en hij kan zich uitleven en iets moois en lekkers op tafel toveren.

Iedereen opnieuw gelukkig

Mijn andere kinderen zijn nu op reis met de kerst. Dus we zijn dit jaar met een groepje van 9 mensen en dat wordt vast erg gezellig. De afgelopen jaren zijn erg leuk geweest maar als ik zo terug kijk moet ik vaststellen dat het tijdsbeeld ook bij ons heeft toegeslagen. De samenstellingen zijn namelijk erg veranderd. Er hebben in enkele jaren tijd scheidingen plaatsgevonden en relatiebreuken maar alles is weer op z’n pootjes terecht gekomen en iedereen is opnieuw gelukkig, daar gaat het toch om in het leven? Het is zo dat wij als oudere generatie het allemaal wat snel vinden gaan maar wat is het beste, een ongelukkig samenzijn jarenlang uitzitten of kordaat de knoop doorhakken? Tja, elk geval is anders dus wie zijn wij om te oordelen of te veroordelen.

Lievelingskostje

Wij verheugen ons op een samenzijn met de kerst, de familie is blij met onze komst en wie weet kunnen we volgend jaar wel weer op dit adres bij elkaar komen. Mijn maatje kreeg een kookcursus cadeau met zijn verjaardag dus wie weet wat hij dan allemaal uit de hoge hoed tovert. Mijn inbreng is dit jaar simpel en wel mijn lievelingskostje, een lekker gevulde groene salade.

Hele fijne kerstdagen allemaal en ook een voorspoedig 2017

Alleke

Over Alleke