Missen jullie je werkzame leven?

Missen jullie je werkzame leven?

Je kijkt er vaak jaren naar uit, het moment dat je de deur van je kantoor voor het laatst dichttrekt en met pensioen gaat. Toch waren wij benieuwd of jullie je werkzame leven nog wel eens misten. Lees hier de reacties!

Missen jullie je werkzame leven?

En dan is het zover, voor de laatste keer trek je de deur van je werk achter je dicht. Je bent met pensioen! Misschien keek je er al jaren naar uit of zie je er stiekem juist een beetje tegenop. Met welk gevoel je ook aan je pensionering begint, feit is dat veel gepensioneerden vrijwel meteen of binnen een jaar hun draai weten te vinden in deze nieuwe levensfase. Toch vroegen wij ons af, missen jullie het werkzame leven nog wel eens? Wij stelden deze vraag op Facebook en die kon rekenen op jullie reacties. Wij hebben de meningen op een rij gezet in dit artikel.

Ja, ik mis het!

Nell reageert dat ze het werkende leven heel erg mist. Haar werk in de zorg was alles voor haar. Ook Frans en Tini reageren dat ze het werkende leven ook wel eens missen. Dit geldt ook voor Nettie. Toch lijken ze de hiermee de uitzonderingen te zijn, want de meesten missen het werkende leven bepaald niet.

Nee, ik mis het niet!

Toos is er heel duidelijk in, ze mist het werkzame leven zeker niet. Ze heeft 43 jaar gewerkt en dat was in haar eigen woorden ‘super’. Maar nu geniet ze van heel veel andere leuke dingen. Joke herkent dit ook, ze geeft nu een andere invulling aan haar leven en dat is goed zo. Ze heeft naar haar eigen mening lang genoeg gewerkt. Ook Liesbeth geeft aan dat ze echt het allerleukste werk van de wereld had, maar dat ze het geen seconde heeft gemist sinds ze met pensioen is. Ook Lenie mist het niet, ze doet allemaal leuke dingen op vrijwillige basis. En Grietje lacht ons eigenlijk uit (of toe?) dat we deze vraag überhaupt stellen.

Soms wel

Maar tussen deze uitgesproken Ja’s en Nee’s zijn er ook mensen zoals Jannie die het werkende leven soms nog wel eens missen. Jannie mist af en toe haar collega’s en het ritme van de dag. De overgang van haar drukke baan in de horeca naar nu bijna niets meer is voor haar groot. Maar gelukkig begint dit nieuwe leven al te wennen, zegt ze.

Nog niet met pensioen

De mensen die nog niet met pensioen zijn verwachten niet dat ze het werkzame leven zullen gaan missen. Dit geldt bijvoorbeeld voor Nel. Ze moet nog 7 jaar werken en ondanks dat ze het erg naar haar zin heeft denkt ze dat het na 51 jaar wel meer dan genoeg is.

Lies zegt alleen dat ze NU geniet, ze moet nog 5 jaar werken. Dat lijkt ons sowieso een erg goed motto en advies.

Bedankt voor al jullie reacties!