Nieuw! Online pensioencursus van Leef Je Pensioen

Nieuw! Online pensioencursus van Leef Je Pensioen

Leef je Pensioen heeft haar eigen online pensioencursus ontwikkeld. Niemand minder dan oud-presentator Jan de Hoop neemt de cursist mee in de belangrijkste thema’s die spelen rondom pensionering. Niet onbelangrijk, want een goede voorbereiding op pensioen is een eerste voorwaarde om je pensioentijd prettig in te rollen. Met de online pensioencursus kan iedereen zich op een laagdrempelige én betaalbare manier voorbereiden op pensioen.  

Pensioenbeleving

Al meer dan 7 jaar kunnen mensen terecht op Leefjepensioen.nl voor inspiratie en informatie over hun pensioentijd. We merkten dat er grote verschillen zijn in pensioenbeleving. Vooral de eerste periode na pensionering kan verwarrend zijn. Onzekerheden als: ‘ik zou moeten genieten van mijn pensioen, maar ik ervaar het niet zo, ‘doe ik er nog toe’ of ‘waar kom ik mijn bed nog voor uit’? komen veelvuldig voor. Een betere voorbereiding op pensioen helpt om je voor te bereiden op deze vraagstukken.  

Voorbereiden op pensioen

Met pensioen gaan is niet iets dat je zomaar even doet. Het is de start van een nieuwe levensfase. En hoewel we zien dat de aandacht voor andere mijlpalen  zoals voor het eerst naar school gaan of het krijgen van je eerste kind, groot is, lijkt dit anders voor met pensioen gaan. ‘Vakantie vieren kan toch iedereen?’ Maar stoppen met werken is geen vakantie, uiteindelijk is ieder mens op zoek naar zingeving, sociale contacten en een nuttige dagbesteding.  

De online cursus

Samen met een ervaren pensioentrainer heeft Leef Je Pensioen deze online cursus ontwikkeld. Jan de Hoop leidt elke thema in met een korte video. Een minicursus bij elk thema, aangevuld met interviews en informatieve blogs maken dit een waardevolle cursus voor elke aanstaande pensionado. Meer informatie over de online pensioencursus lees je op mijnpensioencursus.nl.

Eendaagse pensioencursus

Is online niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de eendaagse pensioencursus van Leef Je Pensioen. Deze eendaagse is ontwikkeld in samenwerking met een ervaren pensioentrainer. In één dag neemt hij jou en andere (pre-)pensionados mee in alle belangrijke thema’s rondom pensionering. Het fijne van deze dag is dat je ook de ervaringen van anderen hoort. Kijk op mijnpensioencursus voor meer informatie en data en locaties.

Kijk voor meer informatie over de online pensioencursus, de ééndaagse pensioencursus of voor een reguliere meerdaagse PIZ cursus op mijnpensioencursus.nl.