Nordic Walking

Nordic Walking

Nordig Walking wordt steeds populairder in Nederland. Veel mensen boefenen dan ook deze wandelsport. Maar, wat is nordic walking eigenlijk? En is het iets voor jou? In dit artikel gaan we dieper op dit onderwerp in.

Nordic Walking

Wandelen is een leuke bezigheid. Veel mensen die met pensioen zijn hebben wandelen dan ook als hobby of zien het als een dagelijkse invulling van hun dag. Wandelen is hartstikke gezond, het houdt je namelijk fit en vitaal en is bovendien gratis. Wandelen is geschikt voor iedereen. Naast het feit dat je aan de wandel kan wanneer jij dat zelf wilt, kun je ook nog eens je eigen tempo bepalen. Houd je er van om van de omgeving te genieten? Loop dan lekker op een rustig tempo. Ben je meer van het actieve doorwandelen? Dan loop je stevig doorop een hoger tempo. Voor afwisseling tijdens het wandelen is het voor de actieve, maar ook minder actieve wandelaar, misschien leuk om eens na te denken over Nordic Walking. In dit artikel vertellen we je meer over dit onderwerp.

Wat is Nordic Walking?

Je hebt het vast wel eens gezien; een groep mensen, of iemand alleen, al wandelend met twee stokken in de handen. De stokken worden tijdens het lopen één voor één naar achteren verplaatst en dienen zo als ‘afzet’. Nooit geweten hoe deze sport heet? Dit is Nordic Walking. Nordic Walking is eigenlijk gewoon wandelen maar dan met een extra hulpmiddel, namelijk twee stokken. Door het gebruik van de twee stokken, die overigens poles worden genoemd, ben je tijdens het wandelen met je hele lichaam in beweging. Zonder dat je het door hebt, voorzie je je lichaam zo van een total body workout. Want, bij Nordic Walking gebruik je maar liefst 90% van de spieren in je lichaam.

Deze sport, die van origine bedoeld was voor Finse sporters die te weinig trainingsmogelijkheden hadden in de zomer, is ouder dan we in eerste instantie zouden denken. Hoewel de term ‘Nordic Walking’ een moderne term is, werd er bijvoorbeeld al in de oudheid met ‘stokken’ gelopen. Herders en pelgrims liepen met één of twee stokken om het wandelen in lastige terreinen makkelijk te maken. Tevens ontlastte het de gewrichten.

Nordic Walking is gezellig

Het fenomeen ‘lopen met stokken’ is dus al heel oud, toch is het de laatste jaren pas populair in Nederland. De populariteit van deze sport is te danken, naast dat je het op ieder gewenst moment van de dag kunt doen en goed is voor je lichaam, aan het feit dat het heel gezellig is. Want, je bepaalt zelf met wie je loopt. Door samen te lopen met je partner, of met een goede vriend(in) is Nordic Walking een hele sociale activiteit. Gezellig kletsen, keuvelen of roddelen en ondertussen genieten van de omgeving én actief bezig zijn. Wat wil je nog meer? Het fijne van wandelen in gezelschap is dat je niet snel opgeeft en zo dus wekelijks toekomt aan een portie beweging. Weg met de excuses om niet te gaan sporten, met Nordic Walking combineer je sport met gezelligheid!

Cursussen

Hoewel het gewone wandelen met twee stokken in je handen simpel lijkt, is het moeilijker dan men denkt. Want voor het gewenste resultaat heb je wel degelijk een goede techniek en ritme nodig. Gelukkig zijn er door heel het land clubs, sportscholen en wandelverenigingen die cursussen aanbieden op het gebied van nordic walking. Er is altijd een locatie dicht bij jou in de buurt. Om een cursus bij jou in de buurt te vinden, kun je kijken op de site officiële site voor Nordic Walking.Tijdens de cursus leer je in 6 à 8 lessen de juiste techniek. Na de cursus heb je alle kneepjes van Nordic Walking onder de knie. Je kunt ervoor kiezen in je ‘cursusgroepje’ te blijven wandelen of alleen op pad te gaan en het plezier van Nordic Walking zelf te ervaren.

Doe jij ook aan Nordic Walking? We zijn benieuwd naar jouw ervaring! Vertel je verhaal en laat een reactie achter.