Ons recept voor een pittig potje CHILI con carne!

Ons recept voor een pittig potje CHILI con carne!

Maandag 23 juni staat in het teken van de WK wedstrijd Nederland-Chili.Wij hebben wel zin in een pittige pot voetbal en hebben alvast een goed recept voor je.

Ons recept voor een pittig potje CHILI con carne!

Om jullie alvast een beetje op te warmen voor de wedstrijd van maandag 23 juni hebben wij een gepeperd receptje opgezocht. Geniet vanavond van een heerlijke Chili Con Carne. Heb jij nog een eigen favoriet pittig recept met Chili? Deel het dan vooral onder dit bericht.

Pittige CHILI con carne

Of je van pittig houdt of niet, dat maakt met dit recept niet zoveel uit. Chili con carne kun je zo pittig maken als je zelf wilt. Daarom dit recept voor een pittige chili con carne met gehakt, bonen, paprika, prei, ui en natuurlijk Spaanse peper.

Chili con carne (Spaans voor chilipeper met vlees) is een stoofgerecht met vlees en chilipeper aangevuld met bonen.

Ingrediƫnten

1 pot/blik bruine bonen (kidney bonen kan ook)
300 gram rundergehakt
1 rode- en 1 groene paprika
1 ui
1 dunne prei
1 Spaanse peper
1 Ć  2 teentjes knoflook
2 worteltjes (niet te dik)
Beetje paprikapoeder
Beetje kerriepoeder
Chili poeder (pittigheid naar smaak)

Voor de liefhebbers kan er nog komijnzaad, basilicum en gedroogde peterselie in.

Bereidingswijze

Spoel de bonen af en snijd alle groenten fijn. Bak vervolgens het gehakt rul (zonder boter, want het gehakt is vet genoeg). Bak vervolgens een ui, Spaanse peper en knoflook mee. Dan de paprika en de worteltjes erbij en de specerijen erbij (naar smaak). Schep het allemaal goed door en als de wortel beetgaar is kun je de prei en de bonen erdoorheen scheppen.

Goed verwarmen en klaar is je echte Chili con Carne!

Je kunt er ook rijst, aardappels of brood bij eten en natuurlijk een frisse salade bij maken mocht je de Chili toch iets te pittig hebben gemaakt.

Eet smakelijk en een fijne wedstrijd!

Vergeet ook niet jouw favoriete Chili recept te delen.