OOPOEH

OOPOEH

Stichting OOPOEH, kort voor Opa’s en Oma’s Passen Op een Hond, brengt 55-plussers (OOPOEH’s) in contact met een hondenbaasje in de buurt die op zoek is naar een lieve oppas.

Zo ervaren de senioren (weer) de gezelligheid van een hond zonder zelf de volledige zorg te hoeven dragen. En ze helpen een hondenbaasje in de buurt. Het is een win-win-win situatie want zo krijgt ook het hondje de aandacht en liefde die hij wenst.

Stichting OOPOEH bestaat 11 jaar en heeft landelijk inmiddels 4000 mooie matches weten te maken.
De resultaten van de laatste impactmeting (PwC) geven aan dat een oppashondje veel bijdraagt aan een betere fysieke en mentale gezondheid van ouderen; 73% van onze OOPOEH’s ervaart een verbetering van de fysieke gezondheid, 85% ervaart een verbetering van de mentale gezondheid en 76% ervaart een vergroting van hun sociale netwerk.

Want al wandelend met een leuk hondje is een praatje snel gemaakt. Daarnaast ontstaat er vaak een mooie relatie tussen de OOPOEH en het hondenbaasje.

Wie zijn onze OOPOEH’s

Senioren die zich bij ons aanmelden hebben (vaak) zelf honden gehad maar als de laatste is overleden willen zij (om welke reden dan ook) geen nieuwe meer nemen. Maar ze missen wel de gezelligheid van een hond in huis en ze missen hun wandelmaatje.

Ook zijn er veel senioren die zich bij ons aanmelden omdat ze met pensioen gaan en bang zijn ‘in een gat vallen’. Ze zijn bang dat ze zich nutteloos gaan voelen of ze zijn bang dat ze de gezelligheid van hun collega’s gaan missen.

Lees het mooie verhaal van Gerda en hondje Tommy.
Foto: Bram Kloos


Het oppassen is gratis en helemaal vrijblijvend. Voor informatie zie www.oopoeh.nl.