Overzicht vrijwilligerswerk regio Midden

Overzicht vrijwilligerswerk regio Midden

Vrijwilligerswerk in Gelderland

Stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert door heel het land gratis wekelijkse wandelingen voor (kwetsbare)ouderen. Deze wandelingen starten in 65 gemeente en zijn op een laag tempo, zodat iedereen kan meelopen. Ze zijn op zoek naar iemand die kan helpen met het financieel beheer en extra vrijwillige wandelbegeleiders. Bekijk de website.

De Kap in Apeldoorn zet zich in voor mensen die hulp nodig hebben en geen eigen netwerk hebben. Of niet in aanmerking komen voor professionele hulp, of deze niet kunnen bekostigen. Lees hier meer over vrijwilligerswerk doen bij De Kap. 

De SESAM Academie in Apeldoorn zet zich in om andere vrijwilligersorganisaties (weer) op de rit te helpen. Heb jij organisatietalent, neem dan een kijkje op hun website.

Staslandbouw Mooieweg in Arnhem verbouwt verse groenten voor de voedselbank. Met je handen in de aarde en anderen helpen – is het iets voor jou? Neem dan een kijkje op hun website voor meer informatie.

Het Assels Don Bosco centrum “biedt ruimte voor bezinning, vormgeving en ontspanning aan jonge mensen en aan volwassenen die zich inzetten voor jeugd- en jongeren”, aldus de organisatie. Dit doen zij in de mooie natuur op de Veluwe. Meer informatie over vrijwilligerswerk lees je op hun website.

Amphion is een cultuurorganisatie in Doetinchem die onder andere theater en film aanbiedt. Ze hebben verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Ze bieden ook voor (gepensioneerde) vrijwilligers activiteiten aan! Bekijk de organisatie en hun vrijwilligersinformatie op hun website!

Zorgdat ondersteunt de inwoners van Harderwijk en Hierden in allerlei aspecten rondom welzijn. Praktisch of theoretisch, binnen of buiten zijn; met al zo’n 400 vrijwilligers is er een grote verscheidenheid aan activiteiten. Hier vind je op hun website het huidige aanbod aan vrijwilligersfuncties.

Als Buddy bij Buddyzorg Nijmegen begeleid en ondersteun je iemand die ziek is. In welke vorm is afhankelijk van zowel jouw behoeftes als die van de cliënt: van een goed gesprek tot af en toe een booschap doen. Je leest op de website alles over hoe je buddy kunt worden. Of lees het verhaal van Betje, zij is al buddy van 2 vrouwen.

De Dierenambulance Nijmegen draait bijna alleen maar op vrijwilligers. Vrijwilligers hebben daarom een breed takenpakket; er zijn verschillende functies te doen! Neem zelf een kijkje op de vrijwilligerspagina van de Nijmeegse Dierenambulance

Oriolus in Winterswijk biedt informatie en steun voor mensen die getroffen worden door kanker. De organisatie bestaat dankzij vrijwilligers, die allerlei functies vervullen. Daar leest u meer over op hun website.

Stichting Gilde Zutphen bestaat uit vakmensen, vrijwilligers, die “belangeloos hun kennis en (levens)ervaring delen met anderen, en zich inzetten voor een leefbare stad en het welzijn van hun stad- en streekgenoten”. Je kunt je voorstellen dat ze een breed vrijwilligerswerk aanbod hebben. Neem zelf een kijkje op hun website.

Vrijwilligerswerk in Utrecht

Heb je hart voor de zorg? In Utrecht Stad kun je terecht bij het Diakonessenhuis voor mooie en waardevolle vrijwilligersvacatures. Je vind op hun website altijd een actueel overzicht van de vrijwilligersvacatures.

Het Rode Kruis heeft een heel ruim aanbod van mooie vacatures. Van back-office medewerker, teamleiders noodhulp, gastheren & gastvrouwen en trainers voor het ‘HeldIN‘ project. Bekijk hier het complete en actuele vrijwilligersoverzicht voor regio Gooi en Utrecht.

Wil je deel uitmaken van een prachtig stukje geschiedenis? Museum Huis Doorn kan niet zonder de inzet van hun vrijwilligers.  Van rondleiding, onderhoud tot groene vingers er is genoeg te doen op en rond dit voormalige ballingsoord. Bekijk hier de vrijwilligersvacatures.

Je hoeft niet in provincie Utrecht te wonen om dit vrijwilligerswerk te doen. Maar Sunshine Society verzorgt muzikale en theatrale bezoeken in verpleegtehuizen en in de wijk. Dit om contact te maken met ouderen (vaak met dementie). De stichting zoekt regelmatig vrijwilligers die hen (op afstand) ondersteunen met zaken zoals (online) communicatie.

Houd je van natuur én wandelen? Word dan begeleider van natuurwandelingen. Eens per maand of vaker kun je een enthousiaste groep begeleiden in jouw omgeving. Je leest er alles over op de pagina over vrijwilliger worden.

Humanitas Eemland heeft veel vacatures die er toe doen. Van scheidingsbuddy tot een coördinerende functie of maatje. Kijk eens rond of er wat voor je bij staat.

Vrijwilligerswerk in Zuid-Holland

SGK in Den-Haag zet zich in voor jongeren en ouderen met een (verstandelijke) beperking. Ze helpen hen in beweging te krijgen via sport, evenementen en reizen. Een groep vrijwilligers maakt dit mede mogelijk. Lees meer over het vrijwilligerswerk bij SGK op hun speciale vrijwilligerspagina.

Heb jij af en toe een momentje tijd om wat liefdevolle aandacht of een helpende hand te bieden? Dan kun je overwegen vrijwilliger te worden bij Samen Dordt in Dordrecht. Wil je meer lezen over de organisatie en de vrijwilligersactiviteiten, kijk dan op hun website.

Het Leids Steunloket Migranten (LSM) helpt nieuwkomers op allerlei praktische terreinen (denk aan juridisch, arbeid, onderwijs) hun weg te vinden in Nederland en Leiden. Wat vrijwilligerswerk inhoudt bij het Leids Steunloket Migranten en welke vacatures er nu zijn, zie je hier!

De Luisterlijn is landelijk op zoek naar vrijwilligers met een goed luisterend oor. Je moet zonder oordeel kunnen luisteren en adviseren. De gesprekken zijn soms lastig, maar het is zeker erg dankbaar werk. Meer informatie en de locaties vind je bij de vacatures van de Luisterlijn.

Vrijwilligerswerk in Noord-Brabant

Amarant is een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking, autisme of hersenletsel helpt. Lees wat andere vrijwilligers vinden van hun werk bij Amarant en bekijk de uiteenlopende vacatures op hun site.

ContourdeTwern doet sociaal werk en maatschappelijke projecten. Op hun vrijwilligerspagina vind je de recente vacatures. Je kunt meteen even rondsnuffelen wie de organisatie is en wat ze precies voor mensen betekenen.

LEV is een sociale organisatie die maatschappelijk werk doet om mensen met elkaar te verbinden. De webpagina speciaal voor vrijwilligers vind je hier.

De stichting Regionale Opvang Zwerfdieren (ROZ) is verantwoordelijk voor het dierenasiel en de dierenambulance in de regio Eindhoven. Wil jij als vrijwilliger helpen met de dierenverzorging, in de meldkamer werken, de ambulance rijden of op een andere manier met dieren bezig zijn? Bekijk dan hier hun vacatures.

De organisatie Pertoeti organiseert dag- en logeeropvang voor mensen met een verstandige of meervoudige beperking. Ze kunnen de hulp van vrijwilligers hierbij goed gebruiken. HIer vind je de vrijwilligerspagina op hun website.

Dit Steunpunt voor Materiële Hulpvragen helpt mensen die een financiële noodvraag hebben. De organisatie zoekt vrijwilligers die de spreekuren willen leiden. Meer informatie over wat SMH doet, lees je hier.

Zorgorganisatie de Wever voor ouderen zoekt regelmatig vrijwilligers die samen met de cliënten activiteiten willen doen. Of het nu gaat om samen bewegen, of juist de hersenen laten kraken tijdens een uurtje hersengymnastiek of lekker koken. Om een kijkje te nemen ga je hier naar de website van De Wever. 

Kunst en Kracht biedt een uitgebreid gymnastiek aanbod. Een sportieve organisatie dus! Als er vrijwilligersvacatures openstaan, plaatst de organisatie ze hier op hun website. Zelf even informeren om je interesse te tonen is natuurlijk ook altijd goed.

SMO in Helmond helpt mensen die hun leven even niet op de rit kunnen krijgen. Er zijn verschillende vrijwilligersfuncties binnen de organisatie. Kijk voor meer informatie op hun website.

In Roosendaal en Rucphen zoekt het Thuisadministratieloket vrijwilligers. De organisatie helpt mensen hun administratie op orde te krijgen. Wil je weten hoe jij hierbij kunt helpen, bekijk dan hun website.

Het Taalhuis Roosendaal geeft taal- en fietslessen en sociale vaardigheden van vrouwen voor vrouwen. Benieuwd naar de mogelijkheden, kijk dan hier.

IMW geeft hulp aan kwetsbare mensen in Breda die niet zelfstandig hun problemen kunnen oplossen, of het nu op financieel, emotioneel of relationeel vlak is. IMW maakt graag gebruik van vrijwilligers. Kun jij helpen, kijk dan voor de beschikbare functies op hun vrijwilligerspagina.

In Bavel ligt Speelapotheek de Santenkraam, een plek waar (groot)ouders speelgoed kunnen lenen voor hun (klein)kinderen. Met het oog op duurzaamheid en kinderlijke nieuwsgierigheid. Wil jij hier deel van uitmaken, neem dan eens een kijkje op hun pagina.

Tools to work is een non-profit organisatie en ondersteunt zowel mensen in Nederland en Afrika. In de werkplaats in Teteringen doen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt praktijkgerichte kennis en ervaring op. Ook is Tools to Work actief in Afrika om jongeren die een praktijkgericht vak te leren, te voorzien van het nodige gereedschap. Vind je dit een mooi doel en wil je graag meer weten, kijk dan op hun website.

Bij de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) in Den-Bosch kun je echt iets voor een ander betekenen. De organisatie zet zich in om familie en mantelzorgers even te ontlasten en zich volledig te geven voor de persoon die zorg nodig heeft. Lees meer over het vrijwilligerswerk van VPTZ op hun website.

Werkgroep ‘Mooi zo Goed zo’ wil de gemeenschap in Den Bosch in alle opzichten vooruit helpen. De groep bestaat uit de gemeente, bedrijfsleven, media en maatschappelijke organisaties en publiceert alle goedgekeurde projecten. Die overigens alleen op vrijwilligers kunnen draaien. Dus, neem een kijkje in deze lijst!

MO Den Bosch draait voor een groot deel op vrijwilligers. Ze helpen dak- en thuislozen en personen die zich in een onveilige situatie bevinden en te maken hebben met o.a. mensenhandel, geweld of prostitutie. Kun jij hierin iets betekenen als vrijwilliger, bekijk het op de vrijwilligerspagina van de MO.


Lees ook: