Pensioen cadeau; van zeevissen tot pensioenkrant en weekendje weg

Pensioen cadeau; van zeevissen tot pensioenkrant en weekendje weg

In dit artikel geven we jou een aantal tips voor een leuk, origineel of creatief pensioen cadeau. Zo is het afscheidsfeestje voor jouw collega helemaal compleet. Tips die niet alleen van pas komen als jij een pensioen cadeau zoekt voor jouw collega, maar ook als je een leuk presentje voor een andere toekomstige gepensioneerde in jouw omgeving zoekt.

Pensioen cadeau; van zeevissen tot pensioenkrant en weekendje weg

We maken het allemaal weleens mee; een collega die na jarenlange trouwe dienst met pensioen gaat. Als collega’s organiseren jullie waarschijnlijk een feest ter ere van het afscheid en bij zo’n afscheid hoort uiteraard ook een origineel pensioen cadeau. Maar wat geef je aan iemand die gaat genieten van zijn of haar oude dag? Zit jouw collega’s en jij met de handen in het haar omdat jullie geen inspiratie hebben voor een passend cadeau voor deze special gelegenheid? Geen nood! In dit artikel geven we jou een aantal tips voor een leuk, origineel of creatief pensioen cadeau. Zo is het afscheidsfeestje voor jouw collega helemaal compleet. Tips die niet alleen van pas komen als jij een pensioen cadeau zoekt voor jouw collega, maar ook als je een leuk presentje voor een andere toekomstige gepensioneerde in jouw omgeving zoekt. Bijvoorbeeld voor jouw: partner, vriend(in) of familielid.

Als een collega met pensioen gaat dan kun je natuurlijk een bos bloemen, fles wijn of een cadeaubon geven. Maar als je iemand die met pensioen gaat echt wil verrassen, dan zijn er volop mogelijkheden voor een echt origineel pensioen cadeau. Van een unieke pensioenkrant vol anekdotes en persoonlijke foto’s tot een badjas met daarop de naam van de toekomstige gepensioneerde. Als je gaat nadenken over een geschikt pensioen cadeau voor jouw collega, dan is het fijn om te weten wat mensen die afscheid nemen op hun werk graag cadeau krijgen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die met pensioen gaan van hun collega’s het liefste geld ontvangen. Zodat ze zelf iets kunnen kopen wat ze echt leuk vinden of het geld kunnen gebruiken voor iets waarvoor ze sparen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat na geld het populairste cadeau om te krijgen van collega’s iets is om met de partner te doen. Je kunt hierbij denken aan een weekendje weg of een workshop. Op nummer drie in de top drie van pensioen cadeaus staat iets tastbaars. In ons artikel “Afscheidscadeau collega; zo sla jij de spijker op de kop!” geven we voor alle drie deze categorieën een tips. Zo lees je hoeveel geld je in een envelopje kan doen voor het afscheid van jouw collega, wat je voor tastbaar pensioen cadeau kan geven en wat een leuk uitje voor jouw afscheidnemende collega en partner is.

Pensioen cadeau; persoonlijke krant

Vind je het leuk om een persoonlijk pensioen cadeau te geven aan jouw collega die afscheid neemt? Maak dan een persoonlijke krant samen met jouw collega’s. Zo’n krant kun je vullen met grappige anekdotes, foto’s van bedrijfsuitjes, gelukwensen voor de toekomst en leuke weetjes. Het resultaat is een verrassend en origineel cadeau. Een pensioen cadeau waar de afscheidnemende collega waarschijnlijk nog met regelmaat in zal bladeren. Je kunt de speeches die tijdens het afscheidsfeestje worden gegeven, ook laten opnemen in dit unieke tijdsdocument. Zo kan de toekomstige gepensioneerde de speech nog een keer op zijn gemak teruglezen. Op het internet kun je via verschillende programmaatjes kranten en tijdschriften maken. Je kunt echter ook gebruik maken van één van de vele fotoboekservices of een ouderwets vriendenboekje vullen met handgeschreven verhalen en ingeplakte foto’s.

Een gepersonaliseerd pensioen cadeau

Jouw collega die ment pensioen gaat hoeft strakst nooit meer vroeg uit bed om naar zijn of haar werk te gaan. Er is alle tijd om rustig aan de dag te beginnen met een warme croissant en een kop verse koffie. Er straks tijden om uitgebreid de krant te lezen in plaats van ’s ochtends vroeg gehaast de deur uit te rennen om in de file te staan. Een passend pensioen cadeau voor dat soort ontspannen ochtenden is een badjas waarop je de naam van degene die met pensioen gaat op laat borduren. Maar dat is maar één van de vele mogelijkheden als je een gepersonaliseerd pensioen cadeau wil geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van persoonlijke golfballetjes voor de collega die na zijn pensioen wil beginnen met golf? De opties zijn talloos. Je kan op het internet van alles laten personaliseren. Van gegraveerd whiskeyglas voor de liefhebber van de alcoholische drank tot een houten snijplank met persoonlijke boodschap voor de kookgek en slippers voor de gepensioneerde die gaat reizen.

Een weekendje weg cadeau

Uit onderzoek blijkt dat mensen die afscheid nemen op werk graag een pensioen cadeau ontvangen voor henzelf en hun partner. Daarbij kun je denken aan een workshop voor het duo, maar ook aan een weekendje weg. Er is geen betere manier om het pensioen te beginnen. Wat dacht je van lekker wandelen in de bossen, uitwaaien aan zee of in de watten gelegd worden in een hotel of een luxe spa? Als je collega binnenkort wil gaan reizen met zijn partner, dan kun je ook denken aan een luxe overnachting in het land van bestemming. Als collega’s kun jullie de afscheidnemende collega verwennen met iets wat hij zichzelf niet zo snel cadeau doen. Je kunt dit doen door al iets voor de collega in kwestie te boeken, maar je kunt natuurlijk ook een tegoedbon geven zodat hij zelf een geschikt moment kan uitkiezen.

Pensioen cadeau; tijd voor de hobby

Als iemand stopt met werken vanwege zijn of haar pensioen, dan is er vanzelfsprekend ook meer tijd voor hobby’s. Daarom is het leuk om een cadeau te kiezen wat een leuke aanvulling is op de hobby van de bijna gepensioneerde. Heb je bij de koffieautomaat opgevangen dat iemand van tekenen en schilderen houdt? Dan kun je als pensioen cadeau een professionele tekenles geven of juist een schildersezel voor thuis. Of vertelde jouw collega elke maandagochtend over zijn momenten langs de waterkant met zijn vishengel? Dan kun je een keertje zeevissen cadeau doen.

Denk dus goed na over wat je weet van je collega en waar je op in kan haken. Een kleine brainstormsessie met je collega’s kan daarbij zinvol zijn. Want misschien heeft jouw ene collega wel iets anders bij de koffieautomaat gehoord dan jij of weet jouw collega het perfecte cadeau omdat hij en de afscheidnemende collega een hobby deelden. Er is in ieder geval voldoende keuze als het aankomt op een pensioen cadeau voor een afscheid van een collega. En wil je het extra persoonlijk maken? Denk dan een na over een gedicht voor het afscheid of een bijzondere speech. Voor welk pensioen cadeau kies jij of zou je het liefste willen ontvangen van jouw collega’s?